LİDERLİK

Mehmet Alpaslan Bolat

21 Nisan, 13:34
Aşağıdaki makale KARYA Yönetim Danışmanlığı tarafından Selling Power sitesinden alınmış olup, ATLAS Dil Hizmetleri ve Bilişim tarafından Satış Dünyası üyelerine yönelik bir sosyal sorumluluk hizmeti olarak Türkçe'ye çevirilmiştir.

Haftanın makalesi uygulamamız KARYA Yönetim Danışmanlığının (www.karyadanismanlik.com) makale seçimi ve ATLAS Dil Hizmetleri ve Bilişimin (www.atlasceviri.com) çeviri katkılarıyla haftalık düzende devam edecektir. Değerli üyemiz Sayın Ümit İnginar'a gönüllü çeviri hizmetlerinden dolayı özel teşekkürlerimizle...

Özlem Demir


LİDERLİK

Yeni bir başarı yolu açmak için bir öncü olma düşüncesiyle hareket edin. Aşağıdaki görüşleri içinizdeki lideri uyandırmak ve “Her zaman ileriye!” düsturunu yaşamınızda rehber olarak benimsemek için kullanın.

1. Geçmişinizle bağlantı kurun.

Büyük liderler genellikle başkalarının yaşamlarında farklılık yaratanlardır; aynı şekilde büyük satışçılar da fark yaratır. Belki de çabalarınız çok büyük bir şirket kurmaya ya da müşterilerinizin yaşam kalitesini yükseltmeye yöneliktir. Odak noktanızı paradan daha anlamlı faydalara yöneltmek için müşterilerinizle daha güçlü bir duygusal bağ kurun.

2. Hizmet edin ve zenginleşin.

Liderlik hizmet etmektir. Müşterilerinize hizmet edin ve onların da başarılı olmalarına yardımcı olun. İhtiyaçlarını ve beklentilerini daha iyi anlamak için onlara kapsamlı sorular yöneltin. Ayrıca, müşterilerinizin yanı sıra iş ağınızdaki kişilere de hizmet edin. Onlara müşteriler yönlendirin, tecrübelerinizden ve uzmanlığınızdan yararlanmalarını sağlayın. Başkalarının kazanmasına yardımcı olduğunuzda, kendinizin kazanmasına yardımcı olursunuz.

3. Bir güven bağı oluşturun.

Askerlerin komutanlarına güvendiği gibi, müşterilerin de satışçılara güvenmesi gerekir. İş arkadaşları ve müşterilerle her karşılaşmanız, onların size açtığı “güven hesabına” yatırım yapma şansını size verir. Sözlerin tutulması ve nezaket gösterilmesi kadar kolaydır.

4. Günlük hedefler koyun.

Uzun vadeli hedeflerinizi gerçekleştirmeniz için gerekli görevleri ve her biri için ayırmanız gereken zamanı düşünün. Bu bilgilerle, her sabah uyandığınızda, ”günlük kazanımlar” başlığı altında üç amaç belirlemek için 15 dakikanızı ayırın ve gün bitmeden bunları gerçekleştirmeye çalışın.

5. Tehlikeyi göze alın.

Liderler kötü kararlar almayı ve bilinmeyenle karşılaşmayı göze alabilmelidir; ancak hedeflerine ulaşma şansı bu riski almaya değerdir. Rahatlık bölgesinde kendinizi güvende hissedebilirsiniz; ancak, gerçek güvenlik fırsatları yakalamaya çalışmakta ve rekabetçi olabilmek için büyümekte yatar. Başınıza gelebilecek en kötü şeyi düşünürken, bu olasılığın ne kadar düşük olduğunu ve bunu önlemenin yollarını düşünün.

6. Dengeli olun.

Kişisel ilişkilerinizde ve yaşamınızdaki diğer iş dışı konularda başarı sayesinde, satışta gerek duyduğunuz destek, bilgelik ve güvene sahip olacaksınız. Ekmeğinizi kazanmak için çok çalıştığınızda, kazancınızdan keyif almak için kendinize izin verin. Bir hafta ya da ay boyunca çok yoğun çalışmışsanız, arkadaşlarınız, aileniz ve kendinizle hoşça vakit geçirmeye zaman ayırın. Stresinizi azaltmak ve sağlığınızı korumak için egzersiz yapın.
–ROBİN SHARMA

Yorumlar

Popüler Yayınlar