Akaryakıt İstasyonu Ruhsatı

Yeni Kurulacak istasyonlarda Akaryakıt ve Lpg ruhsat talebi için öncelikle ilgili bulunduğu belediyeler Çalışma Ruhsatı talebinde bulunulur.

Parselin 1/1000’lik ve 1/5000’lik planlardaki konumu parsel akaryakıt sahasında değilse, parselin 1/5000’lik planlara işlenebilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanlığı Planlama Müdürlüğüne başvurur.

Planlama Müdürlüğü konuyu inceler ve ilgili mercilerden (Ruhsat ve Denetim Md., Deprem ve Zemin İnceleme Md., Ulaşım Koordinasyon Md., Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Md., Elektrik İdaresi Genel Md., İtfaiye Destek Hizmetleri Md.,İGDAŞ, BOTAŞ…) ister.

Planlama Müdürlüğü, gelen görüşler doğrultusunda hazırladığı raporu, 1/5000’lik plan kararı alınmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisine sunar.

1/5000’lik plan teklifi, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından uygun bulunursa; planın bağlı bulunduğu ilçeye, 1/1000’lik plan yapılması için gönderilir.

İlgilisi, parselin 1/1000’lik planlarda “Akaryakıt İstasyonu” sahasına alınması için bağlı bulundukları İlçe / İlk Kademe Belediyesi’nin imar birimine başvurur.

İlçe / İlk Kademe Belediyesinin İmar birimi, görüşleri toplayarak konuyu İlçe / İlk Kademe Belediye Meclisine sunar.

İlçe / İlk Kademe Belediye Meclisi 1/1000’lik plan teklifini uygun bulursa; onay için Büyükşehir Belediye Başkanlığına gönderir. Başkan onayladıktan sonra plan yürürlüğe girer.

İlgilisi, parsel 1/1000’lik ve 1/5000’lik plana işlendikten sonra yer seçimi tesis izni için Büyükşehir Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne başvurur.

Parsel akaryakıt sahasında ise yukarıdaki başvurular yapılmadan ilgilisi, parsel 1/1000’lik ve 1/5000’lik plana işlendikten sonra yer seçimi tesis izni için Büyükşehir Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne başvurur.Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü konuyu dosyasıyla birlikte mahallinde inceler, uygun bulursa dosyayı Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğüne gönderir.

Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü, dosyayı Ulaşım ve Trafik açısından inceleyerek Ulaşım ve Trafik Komisyonu (UTK) Kararı alır.UTK Kararı olumlu ise; Yer Seçimi-Tesis İzni Kararı verilmek üzere dosya Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünce Gayri Sıhhi Müesseseler İnceleme Kuruluna sunulur.

GSMİ Kurulu tarafından verilen Yer Seçimi-Tesis İzni Kararı olumlu ise, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünce “İtfaiye onaylı Avan Proje” Gayri Sıhhi Müessese Mevzuatına göre onaylanır, YER SEÇİMİ-TESİS İZNİ düzenlenir.

Yer Seçimi-Tesis İzni alan istasyon, inşaat izni (İNŞAAT RUHSATI) almak için mimari ve tesisat projeleri, zemin emniyeti ile ilgili raporlarla birlikte bağlı bulundukları İlçe / İlk Kademe Belediyelerinin imar birimine başvurur.

İlçe / İlk Kademe Belediye Başkanlığı İmar Mevzuatı açısından konuyu inceler. Mimari proje ve tesisat projesini onaylayıp inşaatın kurulmaya başlaması için “İnşaat İzni” verir.İnşaat İzni alan İstasyon ilgilileri mimari projeye göre inşaatı tamamlarlar ve “Yapı Kullanma İzni – İskan Belgesi” almak için İlçe / İlk Kademe Belediyeye başvururlar.

İlgilisi, GSM ruhsatı için Yapı Kullanma İzni ve diğer belgelerle Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne başvurur.Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, işyerini Gayri Sıhhi Müessese Mevzuatı açısından Mahallinde tetkik ederek, Çalışma Ruhsatı verilip verilmeyeceği hususunda karar alınmak üzere dosyayı Gayri Sıhhi Müessese İnceleme Kuruluna sunar.

Kurul kararı olumlu ise Gayri Sıhhi Müessese Kurul kararı sınucu Kurul Kararının yazılması, Çalışma Ruhsatının Düzenlenmesi ve Makine Yerleşim Projesi onay işlemlerinin yapılması Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünce yürütülür.

Olumlu olmaması durumunda gerekçesi ile birlikte bildirilir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar