Emlakçı Hakları

Değerli Meslektaşım

Uzun yıllar korozyona uğramış saygınlığını yitirmiş Emlak Komisyonculuğu mesleğini bu imajdan kurtarmak saygın bir meslek haline dönüştürebilmek için verdiğimiz mücadeleyi sizler kadar kamuoyuda bilmektedir.

Meslek ahlâki ve hukuk bir toplum da yerleşmiş ise , o ülkede insanların birbirine saygınlığı doğmuş , bir ekonomik düzen var olmuş , mutlu bir toplum olma harcı ile Millet olma vasfı ve yapısı sağlam temele oturmuş sayılacaktır. Meslek Ahlâki ve Hukuku bir bütündür. Müşterilerimizin beğeni ve taktirlerini kazanabilme vasıf ve şartlarını hazırlamak herşeyden önce mali imkan ister. Fakat para kadar değer taşıyan bir hususta görgü sahibi , meslekte bilgi sahibi , gönül sahibi olmaktır. Bilgisizlik ve disiplinsizlik kişiye ve meslek haysiyetine zarar verir. Kendimizi yenilemezsek yanıbaşımızdaki akılcı yenilikler sizi tasfiye eder. Kişilerin kendini kurtarma çabası topluma mutluluk getirmez ileride kendilerine de getirmez. O halde Meslek Ahlâki ve Hukukunu bir bütün sayarsak Meslektaşlarımızın takım halinde hareket etme Mesleki İlke ve Kurallara uyma zorunlulukları doğar. İşte o anı yakaladığımızda ‘’ AMAN SENDECİLİĞİ ‘’ bıraktığımızda hepimizin özlemi olan mesleki saygınlığı yakalamış oluruz. Hepimizin görevi Meslek ahlâkını yaratmak ve onu korumaktır. Korumayanları da bulup çıkartmak hepimizin görevidir.


Saygılarımla
Başkan Sabri ATEŞ






BAĞ-KUR SİGORTALILARININ DİKKATİNE

3 Temmuz 2001 tarihli Resmi Gazetede Yayınlanarak aynı tarihte yürürlüğe giren 4692 sayılı Kanun ile Bağ-Kur 'a , prim alacakları için 6183 sayılı amme alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Hükümlerini uygulama yetkisi verilmiştir.

Bu yetkiye dayanılarak 1 Ağustos - 31 Ağustos tarihleri arasında Bağ-Kur il müdürlüklerine başvuran sigortalıların kuruma olan borçları gecikme zammı uygulanmaksızın sadece yıllık %3 tecil faizi ile 18 ay taksitlendirilecektir.

Bağ-Kur ' a borcu olan esnaf ve sanatkarlar ile çiftçi sigortalılarımıza saygı ile duyurulur.


Bağ-Kur İl Müdürlüğü





Anasayfa Oda Hakkında Tamimler Fiabci Cerean Mevzuatlar Şikayetleriniz İletişim
www.emlakpusulasi.org

Emlak Arama Ekibimiz Foto Galeri Bölgesel Bilgi Önemli Linkler Emlakçı Hakları Tüketici Hakları
© Copyright 2001-2009, Yasal Uyarı:Tüm Hakkı Saklıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar