İletişimden Sözleşmeye

Her Franchise sistemi size bir şeyler satmak ister: Girişimcinin ticari fikrini.
En önemli göreviniz her türlü işe yararlılığını ve Pazar kabiliyetini araştırdıktan sonra Franchise veren firmanın talep ettiği ücretlere karşılık bir teminat verip vermediğini ortaya çıkarmaktır.

Sistem ile iletişimin kurulması prensipte aşağıdaki şema doğrultusunda gerçekleşir:
Bir ilan vasıtasıyla veya Franchise dizinindeki kayıttan ötürü Franchise veren firmaya başvurursunuz. Bunun üzerine daha detaylı bilgiler içeren bir broşür gönderilir size. Bu broşürün bir kısmı çoğunlukla şahsi bilgiler ile ilgili bir formdur, bununla Franchise veren firma sizin hakkınızda bir şeyler öğrenmek ister. Siz de bu soru kağıdını geri gönderildikten sonra Franchise merkezinden görüşme için bildirimde bulunulur.

Genel olarak iki görüşme yapılır. Birincisi sizin evinizde ( bu şekilde Franchise veren firma sizi ve ailenizi görmek ister) ve diğeri de Franchise veren firmanın mekanında ( bu şekilde ilişkide bulunacağınız firma ve kişileri daha yakından tanıma fırsatınız olacaktır). Görüşmelerden bir tanesinde size sözleşme verilecektir. Bu sözleşmeyi de siz mutlaka bir avukat ile incelemelisiniz! Gelecekteki ortağınız ile ilgili ne kadar çok bilgi toplarsanız sisteme girme konusunda o oranda güvenli bir karar verebileceksiniz.
Buna uzun zaman ve yüksek miktarda para bağlayacağınızı unutmayınız. Franchise veren firmalar kendi ticari fikirleri ile ilgili her türlü konuda bilgi vermek zorundadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar