İzmir körfezi denizanası akınına uğradı

İzmin Büyükşehir ekipleri kepçelerle deniz analarını toplarken, uzmanlar yoğunluğun biyolojik çeşitliliğin artmasından kaynaklandığını söyledi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce (İZSU) iç körfeze evsel atıkların akmasını önlemek amacıyla hayata geçirilen ve 600 milyon dolara mal olan Büyük Kanal Projesi'nin ardından sürekli kontrol altında tutulan İzmir Körfezi, deniz analarının istilasına uğradı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı Körfez Denetim ekipleri, karadan kepçelerle 1. Kordon'da kıyıya vuran deniz analarını toplarken, bilim adamları deniz anası istilasının körfezdeki biyolojik çeşitliliğin artması nedeniyle ortaya çıktığını söyledi.

TEMASTAN KAÇININ

Her yıl mevsimsel olarak benzer görüntülerin yaşandığına dikkat çeken bilim adamları, denizdeki besleyici elementlerle deniz suyundaki askıda katı madde miktarlarının artması nedeniyle deniz anası popülasyonunda artış yaşanmış olabileceğini söyledi.

Uzmanlar, bu durumun mevsimsel olduğuna dikkat çekerek, vatandaşların deniz analarıyla temastan kaçınması gerektiğinin altını çizdi. Özellikle el, yüz ve üreme organlarının temastan korunması ve deniz analarının vücuda değdiği bölgenin tuzlu su ve amonyak ile kısa süre içinde temizlenmesi gerektiğini belirten uzmanlar bunun korkulacak bir durum olmadığını söyledi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar