Master- Franchising nedir?

Master- Franchising nedir?
Master lisans nedir?

"Master-Franchising" ise franchising'in bir şeklidir.


"Master-Franchising" ise franchising'in bir şeklidir.
Burada "Master- Franchising alıcısı" bir nevi Master olarak tanımlanırken, Franchising-veren firmadan bir ülke veya bölgede bir Franchising sistem inşa etmek için bir lisans alır (ve daha sonraki işletimi için de). Master- Franchising içerisindeki Franchise veren firmalar genelde yabancı ülke kaynaklıdır. Master-Franchising üzerinden uluslar arası sitemler bir ulusal ortak ile hukuksal, dil ile ilgili, mentaliteye bağlı engelleri hedef ülkede kolayca aşabilirler ve başarılı biçimde işlerini başlatabilirler.
Master -lisans alıcısı -Master ile işbirliği çerçevesinde- Franchise konseptini hedef ülkenin piyasa koşulları uyarınca modifiye eder ve en azından bir pilot işletmede bu ticareti derinlemesine uygulayarak dener. Bunun akabinde Master kendi lisans alanı içerisinde Franchise veren firmanın görevlerini yerine getirir. Bu görevler arasında Franchise-alıcısının tespit edilmesi, eğitilmesi ve bu alıcılara danışmanlık hizmeti verilmesi de yer almaktadır. Sözleşme ile belirlenen Franchise ücretleri Franchise-veren firma ve Master arasında paylaştırılmaktadır (kural gereği), ancak kendi vermiş olduğu hizmetin denkleştirmesi için Franchise veren firmaya göre daha yüksek oranda ücret alır.
Master bu şekilde hem Franchise veren hem de Franchise alan bir kişi konumundadır: kendi ulusal (bölgesel) Franchise alıcılarının karşısına bir Franchise veren firma olarak çıkar, ana şirket ilişkisi içerisinde ise Franchise veren firma karşısında kendisi de bir Franchise alan firma konumunda yer alır.
Master- Franchise lisansı kural gereği düşük finansal bir maliyet gerektirmektedir. Altı- ve yedi haneli alanlardaki miktarlar ise bu konuda istisna teşkil etmez. Bir Master- lisans ise çok daha fazla gelir imkanları sunmaktadır. Franchise veren firma tabi ki kendi başarılı Master’i için her zaman büyük ilgi göstermektedir ve uygun biçimde de her zaman kendisine destek verir. Sistemin Master’in ülke ile uyumlaştırılması çok açık görüleceği gibi, sistemin komple inşa edilmesine nazaran çok daha kısa bir zamanda gerçekleştirilebilmektedir. Bu şekilde başa baş noktasına ve ROİ’ye çok daha hızlı erişilebilmektedir.
Gelecekteki bir Master ise piyasa yada ilgili ortak ve personeli hakkında geniş bilgilere sahip olmalıdır. Her halükarda ise yabancı dil bilgileri vazgeçilmez bir unsurdur, çünkü temel anlamda söz konusu olan bir uluslar arası ticarettir.
„Franchise“ Veya "Franchising" Nedir?
Bir şirketin kurulması ve bir işletmenin yürütülmesi titizlik isteyen işlerdir. Bu nedenle de deneyimli uzmanlara başvurmak bu anlamda faydalı olacaktır. Bu bölümde hizmet kuruluşlarına ait şirket ile ilgili sunumlar bulacaksınız, bu sunum bilgileri ise kuruluş, küçük- orta ölçekli işletmeler konusunda uzmanlaşmış firmalara ait bilgilerdir.
Bir Franchise sistemi serbest bir Franchise alıcısının şirket konseptini, pazarlama konseptini, komple şirket belgelerini detaylı bir el kitabı ile birlikte belirli bir ücret karşılığında sunmaktadır. Bu ücret genel olarak tek seferlik bir giriş ücreti ve bir aylık Franchise ücreti olarak alınmaktadır. Bu işbirliğinin temeli ise Franchise sözleşmesine dayanmaktadır, bu sözleşme ile de katılımcıların hak ve yükümlülükler düzenlenmektedir.
Gelecekteki bir Franchise alan firma olarak nelere dikkat edilmelidir?Franchise ne tür risk ve fırsatlar doğurmaktadır?
Bir Franchise alan firmanın avantajları nelerdir?
Bir Franchise veren firmanın avantajları nelerdir?
Nasıl Franchise alcısı olabilirim?
Uygun sistemi nasıl bulabilirim?
Franchising kapsamında serbestleşmeden önce birçok sorunun cevaplanması gerekir. Franchising içerisinde bir ortaklığın kalıcı biçimde başarılı olması için katılımcıların birbirleri ile uyumlu olması, Franchise sisteminin Franchise ortaklarının kabiliyetlerine uygun bir perspektif sunması gerekmektedir.
Bizim Franchise Know How’umuz ile ilgili başlangıçta başarılı bir başlangıç yapmak için gerekli olan tüm bilgileri bulacaksınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar