TUZLA ORGANİZE DERİ SANAYİ ARSALARI ÇOK KAZANDIRACAK

TUZLA ORGANİZE DERİ SANAYİ ARSALARI ÇOK KAZANDIRACAK



2005 yılından itibaren konut fiyatlarındaki artış yüzünden geciken arsa fiyatları hızla tırmanışa geçti.Emlak piyasasında henüz kazanç bitmedi . Arsa fiyatları bu ranta geçde olsa katılmaya başladı. Genelde dünya piyasalarında da bu böyledir.Her zaman sanayi arsaları artışlara en son katılırlar. Türkiyede de bu böyle gerçekleş mektedir . İmalat sektöründeki gelişmeler konut imalatlarındaki artış sebebiyle hızla zirve yapmış lardır . Hal böyle oluncada sanayiciler problemsiz olduğu için sanayi bölgelerindeki arsalara yönelince sanayi bölgelerindeki arsalar prim yapmaya başlamışlardır.

Artışta da en ön sıraya şu anda Tuzla Deri Yan Sanayi Bölgesi oturmuştur.Zira bu bölgeye gemi ve lüks tekne sanayicilerinin tersane yakınlığı sebebiyle hızlı şekilde talepleri oluşmuştur.Ayrıca çevredeki diğer sanayi bölgeleri, konumları, işlevleri ve bölgelerine göre yeterli primi yapınca sanayiciler Tuzla Organize Deri Yan Sanayi Bölgesine akın etmeye başlamışlardır.Bölgede satılık fabrika ve arsa da sayılı olduğundan sanayiciler önlerindeki fırsatı kaçımamak için sürekli bölgede arayış içine girmişlerdir.

Son günlerde sıkca konuşulan arsa fiyatlarına da kısaca değinelim.



- TUZLA ORGANİZE DERİ YAN SANAYİ

BÖLGESİ = 550 - 650 USD



- KİMYACILAR SANAYI : 450 - 500 USD



- MERMERCİLER SANAYİ : 500 - 550 usd



- GEBZE ORGANİZE SANAYİ: 600 -700 USD



UZMANLARIN GÖRÜŞÜ : GEMİ VE LÜKS TEKNE SANAYİCİLERİ YAKLAŞIK 10 YIL GİBİ İMALATLARINI SİPARİŞLERLE DOLDURMUŞLAR



Bu yüzden de en çok primi TUZLA ORGANİZE DERİ YAN SANAYİ ARSALARI YAPACAK GİBİ . Orta ve Yakın vade de buradaki arsaların metrekare birim fiyatlarının 1000 usd nin üzerine çıkacağı konuşuluyor.

Bu durumda en avantajlı ve yatırıma uygun bölgenin burası olduğu göze çarpıyor.

Konut fiyatlarındaki ve satışlardaki aşırı doygunluk büyük yatırımcıları şimdi sanayi bölgelerine doğru kaydırmış olduğu gözlemleniyor.

Yorumlar

Popüler Yayınlar