EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ OLAN ÜNİVERSİTELER

Emlak ve Emlak YönetimiÜlkemiz son dönemlerde uluslararası yatırım şirketleri ve finans kurumlarının giderek daha fazla ilgisini çekmektedir. Bunun sonucunda, dünya emlak devleri Türkiye'de faaliyet göstermeye başlamışlardır. Emlak ve Emlak Yönetimi Programının amacı; Emlak Müşavirleri Yasası'nın çıkmasıyla ihtiyacı hissedilecek, uluslararası meslek standartlarına sahip, nitelikli gayrimenkul danışmanları yetiştirmektir.
Öğrencilerimiz, "Değerleme ve Mortgage Brokerlığı" konularında da faaliyet gösterebilecek, tüm işletme disiplinlerinde eğitim alacak, gayrimenkul mevzuatına özgü temel bilgileri de edineceklerinden, zaman içinde başarıları ölçüsünde daha üst kademe yöneticiliğine de yükselebileceklerdir. Bu programın öğretim dili Türkçe'dir. İsteyen öğrenciler bir yıl süre ile İngilizce Hazırlık Eğitimi alabilirler. Örgün ve İkinci Öğretim olarak açılması planlanan programda staj dönemlerinde öğrenciler birinci sınıfta Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüklerinde, ikinci sınıfta ise gayrimenkul pazarlama, değerleme ve finansmanı gibi farklı alanlarda pratik yapma imkanı bulabilecekler ve mezun olduklarında, bu alanda istihdam edebileceklerdir.
Eğitim Süresi : 2 Yıl
İsteğe Bağlı Hazırlık : Var
Puan Türü : YGS-5
Öğretim Saatleri :
Örgün Öğretim; Hafta içi saat 08.30 - 17.30
İkinci Öğretim; Hafta içi saat 18.00 - 23.00



OKAN ÜNİVERSİTESİ EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ DERS
PROGRAMI


KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ EMLAK VE EMLAK Y
ÖNETİMİ BÖLÜMÜ
"Emlak ve Emlak Yönetimi” programında amaç Avrupa Birliği uyum sürecinin bir yansıması olarak ülkemizde doğan mesleki yeterlilik belgesine sahip olunması gereken iş alanlarında çalışabilecek kişilerin teorik bilgilerinin yanı sıra uygulama kabiliyetlerini geliştirerek, yasal stajlarının bir bölümünü öğretim süresinde sağlayarak, öğretimleri sonrasında hemen meslek hayatlarına başlayabilmelerini amaçlamaktadır.
Küreselleşen Dünya’da insanların yatırımlarını yaparken doğru karar almalarına neden olan mali tablolardaki bilgilerin piyasa değerini yansıtan rakamlarla ifade edilmesi önem arz etmesi ve küreselleşmenin şirket evlilikleri ile devirlerinin hızlanması ve mortgage kredilendirme sürecinin ülkemizde uygulamaya alınmış ve ilgili yasal düzenlemelerin yapılmış olması, gayrimenkul piyasasında var olan kayıt dışılığın kayıt içine alınabilmesi için kurumsal olarak mortgage sisteminin içine yerleştirilen gayrimenkul uzmanlığı gayrimenkul değerleme (ekspertiz) çalışmaları ve uzmanlığına başlangıç niteliğinde, taşınmaz ilkeleri, arazi ve proje geliştirme ve danışmanlık hizmetleri, taşınmaz yatırımları ve finansmanı, taşınmaz satış danışmanlığı ve yönetimi, gayrimenkul bilgi sistemleri, değer haritaları ve altlıkların hazırlanması, taşınmaz yönetimi, kamu işletmeleri özelleştirmesi ve kamu taşınmazlarının satışı, gayrimenkul yönetimi ve emlak müşavirliği, planlama kuruluşları, gayrimenkul yatırım ortaklıkları, arazi ve arsa geliştirme ve yapı kuruluşları (şirketler, kooperatifler, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı), kamu kuruluşlarının inşaat, emlak ve kamulaştırma birimleri, harita ve inşaat firmaları, gayrimenkul finansman, gayrimenkul değerleme (ekspertiz) şirketleri, gayrimenkul proje geliştirme, yönetim ve denetim kuruluşları, sigorta şirketleri, özelleştirme idaresi, vergi idaresi ve milli emlak genel müdürlüğü gibi kuruluşlarda iş bulma, istihdam ve kariyer imkanı bulunmaktadır.
Ayrıca, “Emlak ve Emlak Yönetimi” programından dikey geçiş yapılabilecek 4 yıllık “İşletme, İşletme Enformatiği, İşletme-Ekonomi, Jeodezi ve Fotogrametri” bölümleri mevcuttur.


DERSİN ADI
İktisada Giriş
İşletme
Hukuk
Bilgisayar Kullanımı
Gayrimenkullerde Temel Kavramlar
Matematik
Pazarlama İlkeleri
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I
Mesleki İngilizce I
Makroiktisat
Bilgisayar Uygulamaları
İnşaat Muhasebesi
Gayrimenkul DeğerlemeTeknikleri
Emlak Pazarlama Yöntemleri
EY 112 Finans Matematiği
EY 114 Borçlar Hukuku
AT 110 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II
FL 118 Mesleki İngilizce IV

III. YARIYIL
DERSİN ADI
Satış Teknikleri
Arsa Üretimi
Ölçme Tekniği ve Uygulama
Emlakın Mali Yönü ve Vergiler
Gayrimenkul Mevzuatı
Bankacılık
Sigortacılık
Halkla İlişkiler
Türk Dili I (EY)
Mesleki İngilizce III (EY)
IV. YARIYIL

DERSİN ADI
Bina ve Site Yönetimi
İmar ve Belediye Mevzuatı
Gayrimenkul Finansmanı
Şehircilik ve Planlama
Emlak Bilgi Sistemi
Gayrimenkul Değerleme Rapor Standartları
Mortgage Satış Unsurları

Proje Yönetimi (EY)
Türk Dili II (EY)
Mesleki İngilizce IV

İSTANBUL Üniversitesi Emlak ve Emlak Yönetimi Bölümü

EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ PROGRAMI

Program Başkanı :


Yrd. Doç. Dr. Mehmet Hakan Sağlam(14315)
Araş.Gör.Cansu Şarkaya (14344)
Araş Gör. Dilek Teksöz (14320)


Bu program 2000 yılında İTO'nun önerisi ve Y.Ö.K. oluru ile kurulmuştur.Alanında Türkiye'deki ilk program olan Emlak ve Emlak Yönetimi Programı mezunları emlak danışmalığı, değerleme uzmanlığı, emlak geliştirme, G.Y.O, bina, site, alışveriş merkezi yönetimi konularında çalışmaktadırlar. Program mezunlarının piyasada bu meslekte bir standardizasyon sağlanmasına bir başlangıç oluşturmaları beklenmektedir.
Ayrıca bu programın paralelinde A.B.D. “ Appraisal Institute ” ile bir işbirliği protokolü yapılmış ve emlak piyasasına “Emlak Değerleme U
zmanı” yetiştirmek üzere 2001 yılında sertifika programlarına başlanmıştır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar