Talebe Bağlı Olarak Kadastro Müdürlüklerince Yapılan İşlemler



Harita (Plan) Örneği

Tanım: Parselin tescilli haritasından aynen alınan örneğidir.

Gerekli Belgeler :

1. Taşınmaz malın güncel tapu senedi veya tapu kayıt örneği. (TAKBİS'e bağlı olan ve ilgili tapu sicil müdürlüğündeki tapu kayıt bilgilerine ulaşılabilen kadastro müdürlüklerinde tapu senedi veya tapu kaydı istenmez. Tapu senedi veya tapu kayıt örneği kadastro müdürlüğünce TAKBİS' de sorgulanarak kontrol edilir.)
2. Taşınmaz mal malikinin kimliği ya da vekilinin vekâletname örneği ve kimliği. (Kimlik belgelerinde T.C. kimlik numarasının bulunması zorunludur.)

* Taşınmaz mal malikinin temsilcisi vasi veya kayyım ise mahkeme kararı ve kimliği, veli ise aile nüfus kayıt örneği ve kimliği.
* Talep sahibi şirket, vakıf, dernek veya kooperatif temsilcisi ise, işi yapılması için yetki verildiğini açıkça belirten yetki belgesi ve imza sirküleri ile temsilcinin kimliği.
* Taşınmaz malın sahibi ölmüş ise talepte bulunanların mirasçı olduklarınıgösterir veraset belgesi veya vukuatlı nüfus kayıt örneği ve kimliği.



İşlemin Mali Yönü:

1. 492 sayılı Harçlar Yasasına göre plan örneği harcı kadastro müdürlüğünce tahakkuk fişi düzenlenerek ilgilisi tarafından bankaya veya maliye veznesine yatırılır.
2. Bu işlem için Döner Sermaye İşletmesi adına herhangi bir ücret alınmaz.



İzlenecek Yol:

1. Taşınmaz malın maliki veya hissedarlarından herhangi biri yukarıda belirtilen belgeler ile birlikte bizzat veya yasal temsilcisi vasıtası ile taşınmazın bulunduğu kadastro müdürlüğüne talepte bulunur.
2. Kadastro Müdürlüğünce istem belgesi düzenlenir. İstem belgesine işlemler için gün ve saat yazılması zorunludur. Talebin karşılanacağı gün ve saat ilgili idareye/ talep sahibine bildirilir.
3. Talebin resmi yazı ile yapılması halinde istem belgesinin düzenlenmesine gerek yoktur.
4. Görevlendirilen kadastro elemanı, plan örneğini tek nüsha olarak talepkonusu parselin sınırları, komşu parsel numaraları, varsa karelajları ile birlikte pafta ölçeğini belirtecek şekilde hazırlar. Plan örneğinde ölçü değerlerine ilişkin bilgiler gösterilmez.
5. Talebin resmi yazı ile yapılması halinde plan örneği üst yazı ile ilgili resmi kuruluşa gönderilir.
6. İlgilisi, tarih belirtmek suretiyle, istem belgesinin ilgili bölümünü, plan örneğini aldığına dair imzalar.

Yorumlar

Popüler Yayınlar