İMAR PLANLARINA İTİRAZ PROSEDÜRÜ

İMAR PLANLARINA İTİRAZ PROSEDÜRÜ

İmar Planları; Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planından meydana gelir. Mevcut ise bölge planı ve çevre düzeni plan kararlarına uygunluğu sağlanarak, belediye sınırları içinde kalan yerlerin nazım ve uygulama imar planları ilgili belediyelerce yapılır veya yaptırılır. Belediye meclisince onaylanarak yürürlüğe girer. Bu planlar onay tarihinden itibaren belediye başkanlığınca tespit edilen ilan yerlerinde bir ay süre ile ilan edilir.

İmar planlarına itiraz, ilanın asıldığı günden (askı süresi) itibaren 30 gündür. Askı süresi içinde imar planına itiraz edilir. Belediye başkanlığınca belediye meclisine gönderilen itirazlar ve planları belediye meclisi onbeş gün içinde inceleyerek kesin karara bağlar. Kesinleşen imar planlarının bir kopyası, Bakanlığa gönderilir. Diğer bir ihtimalle; son ilan gününden itibaren itirazınıza cevap verilmezse istek (itiraz) reddedilmiş sayılır. Bu tarihten itibaren 60 gün içinde dava açılır.

Öncelikle askı süresi tamalanmadan imar planlarına karşı iptal davası açılması mümkün değildir.Çünkü, imar planları, askı süresi tamamlanmadığı sürece kesinlik kazanmamaktadır.

İmar Planına Askı Süresinde İtiraz:

İmar planının onaylandığı tarihten itibaren ilgili, 30 gün içerisinde itiraz edebilir.

Bu konuda yapılacak işlemler;

1) Tapu ve çap (Tapu Müdürlüğü’nden)
2) Gerekli itiraz raporu ve dilekçe örneği
3) Varsa plan teklifi

Yorumlar

Popüler Yayınlar