Wilo, Avrupa’daki ilk ‘yeşil bina’yı Tuzla’da açtı

Wilo, Avrupa’daki ilk ‘yeşil bina’yı Tuzla’da açtı

6/13/2011 - Haber: Hürriyet Ekonomi







Alman pompa sistemleri üreticisi Wilo, Avrupa’daki ilk ‘yeşil binası’nı Türkiye’de açtı.

71 ülkede, 6 binden fazla çalışanıyla faaliyet gösteren, 1 milyar Euro’yu aşkın cirosu ile dünyanın önde gelen pompa üreticisi Wilo, son dönemdeki en önemli yatırımlarından birini Türkiye’de hayata geçirdi. Yaklaşık 11 milyon dolar yatırımla İstanbul-Tuzla’da inşa edilen tesis, pompa vana sektöründe Avrupa’nın ilk LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) sertifikalı yeşil binası olma özelliği taşıyor.

19 yıldır Türkiye’de
Tesisin açılışı nedeniyle Türkiye’ye gelen Wilo SE CEO’su Oliver Hermes, Türkiye’nin grup içinde önemli merkezlerden biri olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “19 yıldır faaliyet gösterdiğimiz Türkiye pazarı, gerek hızlı büyümesi gerekse, coğrafi konumu açısından çok önemli bir potansiyel taşıyor. Bulunduğu bölge içinde, fark yaratan çok önemli özellikleri var. Bu nedenle dünyadaki tüm yatırımlarımızı ertelerken Türkiye’ye yatırım yapmaya karar verdik. Eş zamanlı olarak Türkiye ofisine, yakın bölgedeki 8 ülkenin daha sorumluluğunu verdik. Gerek bugüne kadar göstermiş olduğu başarı, gerek sahip olduğu potansiyeli, gerekse stratejik önemi açısından, Türkiye’den çok umutluyuz. Türkiye’yi bölgesel bir üs olarak değerlendiriyoruz.”

Üretimi genişletme planı
“İlerleyen dönemde yakın bölgelerin iş potansiyeline bağlı olarak farklı yatırımlar da düşünebiliriz” diyen Hermes, bazı ürün gruplarının üretiminin Türkiye’ye kaydırılmasının gündemde olduğunu açıkladı. Hermes, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye ofisimiz bugüne kadar gösterdiği üstün performans ve başarı ile Wilo’yu önemli bir noktaya taşıdı. Türkiye ekibi, deneyimi ve bilgi birikimi ile yıllardır gerek Türkiye’de gerekse Türk müttehitlerin yurtdışı projelerinde katma değer yaratacak sistemleri hayata geçirdi. Türkiye’nin de içinde bulunduğu yakın doğu bölgesinde gerek bina teknolojilerinde gerekse altyapı projelerinde önemli bir potansiyel görüyoruz. Özellikle yakın doğu bölgesi yeniden yapılanma sürecinde olduğu için önemli bir pazar. Atıksu artırma alanında önemli fırsatlar var. Bu bölgenin yönetiminde ise Türkiye’ye güveniyoruz ve aynı Türkiye’de olduğu gibi bölge ülkelerinde çift haneli büyüme hedefliyoruz. İlerleyen dönemde bu tesiste Wilo grubu için bazı ürün gruplarının üretimini gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”

Türkiye’den 9 ülke yönetiyor, bölge cirosu 3’e katlanacak

WILO Türkiye Genel Müdürü ve Wilo SE Yakın Doğu Bölge Müdürü Ercüment Yalçın, şunları söyledi: “Wilo Türkiye 2010’da sorumluluğunda olan 9 ülke ile birlikte 50 milyon Euro ciroya ulaştı. 2015 sonuna kadar, bölgenin Türkiye hariç Şu anda sorumluluğumuzda bulunan ülkelerden Irak, İran, Suriye ve Ürdün’de ülke ofisleri kurduk ve ülke müdürlerini belirledik. Öncelikle pazarı ve iş kültürünü analiz ederek, en doğru iş modelini kurmayı hedefliyoruz. cirosunu 3 kat arttırarak yaklaşık 30 milyon Euro’ya çıkarmayı hedefliyoruz.”

Yorumlar

Popüler Yayınlar