2B çözülüyor mu?

2B çözülüyor mu?
Orman vasfını kaybetmiş arazilerin satışına ilişkin kanun tasarısının önümüzdeki günlerde TBMM genel kuruluna gelmesi bekleniyor. Tasarının yasalaşmasının ardından, Alanya'daki 6 bin 500 adet parselin de satışı başlayacak.
Türkiye’de en fazla 2B alanına sahip Antalya’da defterdarlık, oluşacak vatandaş kitlesini yönetmek için sıramatik sistemi kurdu. Başvurulara da kısa sürede cevap vermek için beş masalık stand oluşturuldu. Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Türkiye’de en fazla 2B arazisinin Antalya’da bulunduğunu belirterek, "Bu konuda vatandaşa daha kolay kamu hizmeti sunabilmek için gerekli tedbir ve önlemleri aldık. Kanun yayınlandıktan hemen sonra hizmet vermeye başlayacağız." dedi. Yaklaşık 30 bin hektarla Türkiye’den en fazla orman vasfını kaybetmiş araziye sahip Antalya, 2B alanlarının güncelleme ve kadastro tespit çalışmalarını tamamladı. Satış işlemlerine yönelik hazırlıklarını sürdüren Antalya Defterdarlığı, hak sahiplerine kolaylık sağlamak amacıyla stand kurudu. Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü’nden Defterdarlığa aktarılan verilere göre, Antalya’da 72 bin adet 2B parseli bulunuyor. Bunun 27 bin hektarlık kısmı satışa hazır. Yaklaşık 3 bin 700 hektarlık alanın ise işlemleri devam ediyor. Merkezin dışında en fazla 2B alanı 18 bin adetle Kaş’ta bulunuyor. Manavgat’ta 7 bin 200, Alanya’da da 6 bin 500 adet orman vasfını kaybetmiş parsel yer alıyor.
40 BİN HAK SAHİBİ

Antalya’da yapılan tespit çalışmaları sonucu yaklaşık 40 bin hak sahibi belirlediklerini kaydeden Defterdar Hidayet Mat, "Türkiye’de 2B arazilerinin en yoğun olduğu il Antalya. Dolayısıyla muhatap olacağımız vatandaş kitlesi de o kadar fazla olacak. Konuyu bakanlığımıza ilettik. Projemizi haklı bularak ödeneği gönderdi. Günde 2 bin 500 kişinin işlemini yapabilecek başvuru standları oluşturduk. İzdiham olmaması için hak sahiplerini sırayla çağırıp işlemlerini yapacağız." diye konuştu.

ÖNEMLİ BİR GELİR

Bunun yanında billboard ve afişlerle de vatandaşı bilgilendireceklerini dile getiren Mat, ayrıca Antalya merkezde, sanayi ve ticaret odaları, işadamı dernekleri ve esnaf odalarında yoğun bir bilgilendirme faaliyetine de gireceklerini aktardı. "2B konusunda önemli olan gelir değil, vatandaşın sorununu çözmek." diyen Mat, "Yasanın çıkmasıyla birlikte konut sektörü hareketlenecek. Ekonomi canlanacak. Yeni açılacak sanayi ve ticaret alanlarıyla hem yatırım hem de istihdam artacak. 2B sorunun çözülmesinin birçok yan etkisi olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Popüler Yayınlar