B.Çekmece’de satılabilir değil yaşanabilir evler hedefledi

BÜYÜKÇEKMECE Alkent Mahallesi’nde yapımı başlayan West Blocks, göl ve bir kısmı da deniz manzaralı 288 konuttan oluşuyor. 100 milyon TL yatırımla “Satılabilir değil yaşanabilir evler yapmak” hedefiyle gerçekleştirilen proje, mini golf sahası, yüzme havuzu, tırmanma duvarı gibi çok zengin sosyal donatılarıyla dikkat çekiyor ve farklı konut alternatifleriyle geniş bir kitleyi hedefliyor.




PROJEKTÖR: Demet CENGİZ BİLGİN



BİLGİLİ Holding’e bağlı Bilgili Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları, kentsel dönüşüm alanlarından biri olan Büyükçekmece Alkent Mahallesi’nde toplam 288 konuttan oluşan West Blocks projesine başladı. ‘Yaşanabilir evler yapmak’ hedefiyle yola çıkan firma, yüzde 65’i yeşil alan olarak planlanan 22.551 metrekare arsa üzerinde başladığı projeyi Haziran 2012’de teslim etmeyi hedefliyor. Bilgili Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şerife Ercantürk ile fiyatları 120.000 liradan başlayıp 940.000 liraya kadar çıkan West Blocks projesini konuştuk.



* West Blocks projesini genel hatlarıyla anlatır mısınız?

Birçok şeyi aynı anda yapabilmenin gerektirdiği tecrübeyi, yeni konut projemiz olan West Blocks’ta da kullanıyoruz. Bu projenin ana amacı satılabilir değil yaşanabilir evler yapmak ve bir yaşam merkezi oluşturmak. Çocuklara özgürlüklerini daha iyi tadabilmeleri için araba olmayan çok geniş güvenlikli yeşil alanlar oluşturduk. Bizim için değerli ve önemli bir proje. İstanbul’da kentsel dönüşüm adı altında yeni ve farklı yerleşim alanları oluşturuluyor. Bizim projemiz de bunlardan biri olan Büyükçekmece Alkent Mahallesi’nde bulunuyor. Binalar son deprem yönetmeliğine uygun olarak projelendirildi. Şehrin kalabalık ve karmaşasından kopmak isteyenlere göre hazırlandı ve teknolojinin son imkanlarından yararlanılıyor. Birinci sınıf malzemeler ile dizayn edilen, toplam 22.551 metrekare arsa üzerine, modern şehircilik anlayışıyla inşa edilen projede, 288 konuttan oluşan zemin artı 15 katlı 3 blok bulunuyor. Ofis alanları ve 4 mağazadan oluşan bir ticaret merkezi bulunuyor. Yaklaşık yüzde 65’i yeşil alan olarak planlanan proje, 7 tip daire 10 farklı plandan oluşuyor.



Projeden resimler için tıklayın - Foto / Galeri



GÖL VE DENİZ MANZARASI









* Konutların özellikleri?

Hemen hemen tüm dairelerimiz göl manzarasına sahip. Hatta üst katlardan deniz manzarası görmek bile mümkündür. Radyetemel ve konvansiyonel sistem kullanılarak inşa edilen projede tüm dairelerde ankastre beyaz eşya olarak fırın, ocak, aspiratör ve bulaşık makinesi veriliyor. Daireler merkezi, yerden ısıtma sistemi ile ısınıyor ve dairelerde ısı pay ölçer veya kalorimetre sistemi bulunuyor. Ortak alanları besleyen jeneratör sistemimiz mevcut. Daireler otel konforuna ve yaşam standartlarına göre hazırlanıyor.



* Konutların büyüklükleri nedir? Kaç çeşit konut var?

1+1 daire olarak 82 metrekare, 88 metrekare ve 105 metrekare; 2+1 daire olarak 164 metrekare dubleksler, 176 metrekare düz daire ve dubleksler; 3+1 olarak 189 metrekare, 192 metrekare, 197 metrekare ve 206 metrekare daireler; 381 metrekare’lik 4+1 Penthouse ve 395 metrekarelik 5+1 Loft daire seçenekleri bulunuyor.



120 BİN TL’DEN BAŞLIYOR



* Ne zaman başladı. şu anda ne aşamada? ne zaman bitecek?

Arazi şirketimizin yıllar önce aldığı bir yatırımdır. Doğru anın şimdi olduğuna karar verip, 2009’da bütün proje çalışmalarını tamamladık. 2010 Ocak ayında da hafriyat ve iksa çalışmalarını başlattık. Şu an kaba inşaat yoğun bir şekilde devam ediyor. Haziran 2012’de teslim edeceğiz.



* Fiyat aralığıyla ilgili neler söyleyeceksiniz?

Satışlarımızda fiyatlara her şey dahildir. 120.000 liradan başlayıp 940.000 liraya kadar çıkıyor. Anlaşmalı bankamızla yüzde 0.68’den başlayan faiz oranları ile 120 aya kadar kredi imkanı sağlanıyor.



* Satışlara ne zaman başladınız? İlgi nasıl?

15 Mart itibariyle başladık ve yüzde 20’ye yakın bir oranını sattık. Oldukça memnun edici ilgi var.



TIRMANMA DUVARI DA VAR



* Sosyal ve ortak alanlarda neler var?

24 saat güvenlik hizmeti, kapalı devre kamera izleme sistemleri ve resepsiyon hizmetleri sunuluyor. Projede günlük ihtiyaçlarınızı karşılayacak ticaret merkezi, mini golf sahası, yüzme havuzu, çocuk havuzu, tenis kortu, basketbol sahası, çocuk oyun alanı, tırmanma duvarı, yaklaşık 330 metrelik bisiklet-koşu-yürüyüş parkuru, yaklaşık 15 bin metrekare ortak yeşil alan, buhar banyosu, sauna, kafe, kapalı çocuk oyun alanı, kapalı spor salonunun yer aldığı sosyal alanlar planlandı. Tüm dairelere tahsisli olarak verilen açık ve kapalı otoparkların yanı sıra depo alanları da bulunuyor. Özel olarak tasarlanmış misafir otoparkları da var. Penthouse ve Loft dairelere iki araçlık özel tahsisli otopark imkanı sağlanıyor.



* Projenin büyüklüğü nedir?

Yaklaşık 100 milyon liralık bir yatırım.



Şehrin Batı’sındaki projeye West Blocks ismi uygun gelir



* Neden bu ismi tercih ettiniz?

Mimari açıdan projeye baktığımızda projedeki her bina size blok kelimesini ifade ediyor. Blok, dikdötgen büyük alanlardır. Proje şehrin yeni ve hızlı gelişen en batı bölgesinde yer almakta olup, kentin hareketliliği ile doğanın dinginliği arasında üç blokla bir sınır çizmekte. Buradan yola çıkarak bu adını uygun bulduk.



Beyaz yakalılar, aileler genç çiftler hedefte



* Kimlere yönelik bir proje bu? Gelir durumu açısından...

Bölge kentte yeni yerleşim alanı olarak planlanıyor. Projemiz TEM’e 2, E-5 karayoluna 5 kilometre ve Silivri’ye yapılacak havalaalanına 45, Yeşilköy Atatürk Havaalanı’na ise 25 kilometre uzaklıkta. Hadımköy ve çevresi sadece konut yatırımları ile değil aynı zamanda alışveriş, kültür, orta ve yüksek eğitim veren kurumların da bulunduğu bir merkez haline geldi. Bu bölgede ekolojik tarım teşvik edilecek, lojistik merkez kurulacak. Dolayısıyla bu projeyi bölgede çalışan profesyonel beyaz yakalılar, genç çiftler ve ailelere yönelik yaptık. Ayrıca projemizde kentin farklı bölgelerinden yatırım yapmaya düşünecek kişi ve kuruluşlar için de geniş bir ürün yelpazesi oluşturduk. Ürün gamımızdaki çeşitlilik, farklı talepleri olan hedef kitlenin taleplerine doğru bir şekilde cevap vermek ve yaşanabilir bir proje olduğunu göstermektir.



Akaretler Sıraevler’de çok tecrübe edindi



* Bilgili Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları şirketini tanıyabilir miyiz?

Bilgili Turizm ve Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. Bilgili Holding’e bağlı grup şirketlerden biri. Bilgili Holding olarak özellikle turizm yatırımları ve renovasyon projelerinde çok ciddi tecrübelerimiz var. Uluslararası önemli otel zincirlerinin standardında bir otel inşaat etmek ve işletmeye hazırlamak bir konut projesini gerçekleştirmekten çok daha detaylı bir çalıştırma gerektiriyor. Renovasyon çalışmaları ise çok ince düşünmenizi gerektiriyor ki biz Akaretler Sıraevler projesini yaparken, aynı anda birçok şey planladık ve uyguladık. Renovasyon dışında dünyanın en önemli otel gruplarından biriyle anlaşarak bir otel yaptık. Mağazalar, ofisler dışında rezidanslar da yaptık. West Blocks bu segmente yönelik ürettiğimiz bir projedir.



Turizm ve inşaat alanında faaliyetler



* Bugüne gerçekleştirdiğiniz projeler?

Bilgili Holding, turizm ve inşaat alanında faaliyet gösteriyor. Bugüne kadar Radisson Blu Conference & Airport Hotel (50 bin metrekarelık inşaat alanı, 346 oda), Ajia Hotel, Akaretler Sıraevler, W İstanbul (136 oda) gibi önemli projelerin inşaatı ve renovasyonuna imza attı. Akaretler Sıraevler projesi ile Avrupa’nın ikinci büyük renovasyon projesini yapan Bilgili Holding ULI ödülünü aldı. 55 bin metrekaresi kapalı 5 bin metrekaresi açık olmak üzere toplam 60 bin metrekarelik alan üzerinde yer alan Akaretler Sıraevler’in kapsamında 59 rezidans ve 34 ofis bulunuyor.



Bodrum Yalıkavak’ta rezidansa başlıyor



* Yeni konut projeleriniz var mı?

Bilgili Holding olarak inşaat sektöründeki yatırımlarımızı artırarak devam ettirmeyi planlıyoruz. Bodrum Yalıkavak’ta bir rezidans projesini çok yakın zamanda hayata geçirmeyi planlıyoruz. İstanbul ve yakın civarı için proje araştırma ve geliştirme çalışmalarımız devam ediyor.







Kaynak : Hürriyet Emlak Yasam Eki

Yorumlar

Popüler Yayınlar