İnşaat sektörü 433 bin kişi için daha iş kapısı

İnşaat sektörü 433 bin kişi için daha iş kapısı

İnşaat sektörü, bu yılki ekonomik büyümede yavaşlama beklentisine rağmen istihdam açısından 2012 yılına iyimser bakıyor.

hurriyetemlak.com

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden olan ve geçen yıl yüzde 10,6 ile ekonomik büyüme rakamlarının üzerinde bir büyüme oranına ulaşan inşaat sektörü, bu yılki ekonomik büyümede yavaşlama beklentisine rağmen istihdam açısından 2012 yılına iyimser bakıyor.

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu, bu yıl inşaat sektöründe istihdamın azalacağına ilişkin değerlendirmeler yapıldığının hatırlatılması üzerine, inşaat sektörünün bugüne kadar ekonominin lokomotifi olduğunu ve bundan sonra da bu özelliğini koruyacağını söyledi.

Bu yılın bütün dünya ekonomisi için zor bir yıl olacağını belirten Koçoğlu, buna karşın "kriz yıllarını bile fırsata çevirmiş ve çok ciddi bir birikim kazanmış olan Türk inşaat sektörünün 2012 yılından da alnının akıyla çıkacağını" kaydetti.

"Sektör adına, karamsar olmak için bir neden görmüyorum" diyen Koçoğlu, Türkiye'nin, krizlerle boğuşan Avrupa ve Amerika'nın ortasında sağlıklı ekonomisiyle bir "vaha" gibi ayakta kalmasının da umudunu artırdığını ifade etti.

Milyonlar geçiniyor
Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2011 yılı kasım ayı verilerine göre, yeni bir işe başlamış veya iş değiştirenlerin, yüzde 23,7'sinin inşaat sektöründe çalışmaya başladığını anlatan Koçoğlu, "Bir başka deyişle sadece 3 aylık dönemde dahi, sektörümüz 433 bin 473 kişiyi daha istihdam piyasasına kazandırdı veya yeni bir işe sahip olmasına vesile oldu" dedi.

Milliyet Emlak
Yavuz Karaman           

Yorumlar

Popüler Yayınlar