Kentsel Dönüşüm Yasası 2012

Kentsel Dönüşüm Yasası 2012

 
Kentsel Dönüşüm Yasası Kanun Tasarısı Onaylandı. Kentsel Dönüşüm Yasası son durum ve ayrıntıları burada … Kamuoyunda Kentsel dönüşüm yasası olarak bilinen afet riski altındaki alanların dönüştürülmesini öngören kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda onaylandı.
Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesiniöngören kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.
Afet Risk Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’a göre, gecekondu sahibine konut verilinceye ve konut yapmak üzere arsa tahsisi yapılıncaya kadar gecekondusuyıktırılamayacak.
Belediyelerin, kamunun mülkiyetinde ve kullanımında olan yerler için kentsel dönüşüm kararları,Çevre ve Şehircilik Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulu’nca alınacak.
Kentsel dönüşüm yasası 2012
Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu kapsamında bulunan yerler de BakanlarKurulu kararıyla bakanlığa veya TOKİ’ye bedelsiz devredilebilecek.
Afet riski taşıyan yerleşim merkezlerindeki aileler, orman veya mera vasıflı alanlara ve Hazine’nin özel mülkiyetinde olan yeni yerleşim yerlerine yerleştirilecek .
Yenileme projelerinin gerektirdiği uygulamalar, verilen süre içinde yapı malikince yapılmadığı takdirde il özel idaresi veya belediye tarafından yapılarak masrafı yapı malikinden tahsil edilecek.
Boğaziçi Kanunu kapsamında kalan geri görünüm ve etkilenme bölgelerindeki alanlarda dadönüştürme kapsamına alınacak.
Kaynak: AA – 16 Mayıs 2012

Yorumlar

Popüler Yayınlar