Kentsel Dönüşüm Danışmanlığı

Kentsel Dönüşüm Danışmanlığı


Kentsel dönüşüm danışmanlığı ülkemizde yeni yeni oturmaya başlayan bir kavram. Esasında binalarını 6306 sayılı yasa kapsamında yenilemek isteyen herkesin İnşaat Sektöründe uzman bir firmadan destek/danışmanlık alması gerekir. Çünkü hayattaki her alanda olduğu gibi İnşaat / Mühendislik / Mimarlık da önemli uzmanlık bilgisi gerektiren alanlardır. Hem müteahhit hem de toprak sahipleri açısından kendilerine danışmanlık verebilecek bir kurum ihtiyacı vardır. Batı'daki gelişmiş ülkelerde büyük küçük tüm inşaat projeleri kanunlar kapsamında müşavir / danışman firmalarla beraber yürütülmektedir.  

Kentsel dönüşüm projelerinin inşaat / yapı alanında uzman bir firma ile yürütmenin faydalarını şöyle sıralayabiliriz

Kat Malikleri / Toprak Sahipleri açısından ;
Çok önemli uzmanlık bilgileri gerektiren inşaat ile ilgili olarak aklınızdaki sorulara uzman insanlardan cevaplar alırsınız. 
Mevzuatla ilgili olarak lehinize/ aleyhinize olabilecek tüm bilgileri edinirsiniz.
Müteahhitlerin sizin aleyhinize kullanabilecekleri hususları önlemiş olursunuz. 
Projenizi müteahhit değil sizinle birlikte müşavir firma hazırlar.
İnşaat süresince şantiyeyi sizin adınıza bilimsel ve teknik olarak takip edecek adamlarınız olur. 
Müteahhitler Açısından ;
Donanımlı ve bilgili bir müşavir firma ile çok daha hızlı yol alırsınız.
Proje işleri ile uğraşmaz sizin için en uygun çözümü daha rahat bulabilirsiniz.
Belediye ile ilgili bürokratik işlerle uğraşmak yerine müheahhitlik hizmetlerini ilgilendiren işlerinze çok daha fazla zaman ayırırsınız. 
Kat malikleri ile yapılacak birçok görüşme ile vakit kaybetmez gücünüzü projeleri daha sağlıklı gerçekleştirmek için harcarsınız.
Yukarıda sıralamaya çalıştığımız maddeler doğrultusunda Kentsel dönüşüm projelerinin bir danışman vasıtasıyla yürütülmesi gereğinin altını güçlü bir şekilde çizmektedir. Yapı Kurgu Mimari Mühendislik olarak tüm müteahhitlerimizin ve arsa sahiplerimizin kentsel dönüşüm ve her türlü inşaat projelerini teknik bilgisi olan bir yapı danışmanı firma ile yürütmelerini öneririz. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar