Emlak Ofislerinde Bulunması Gerekenler 10 Madde + Bonus !

Profesyonel bir emlak komisyoncusu olmak size güven ve daha fazla müşteri sağlayacaktır. Emlakçılığa yeni başlamış olabilirsiniz fakat her zaman en iyiye odaklanın. Emlakçılık kolay ve zahmetsiz bir iş gibi görünsede bu işten gerçek parayı kazananlar sistemli ve ileriye yönelik çalışanlardır.
Bu yazıda size yardımcı olacak temel 10 maddeyi anlattık.
1. Emlak komisyoncusu olarak , ilgili meslek odasına kayıt olmak ve bu meslek odasının kayıt belgesini görünür bir yere asmak sizi daha güvenilir yapacaktır.
2. Ofisinizde , hizmet verdiğiniz bölgenin vaziyet planı , kroki , perspektif gibi tanıtım malzemeleri bulundurmalısınız. Bu malzemeler duvarlarınızda ya da müşterilerinizin rahatlıkla görebileceği bir bölüme yerleştirilmelidir.
3. Kiralık ve Satılık İlanlarınızın bulunduğu bir İlan Panosu olmalı. İlan Panosu emlak ofisinin dışından görünebilir olmalıdır.  Yapılan araştırmalara göre müşterilerin bir çoğu dışardan bakıldığında herhangi bir ilan bulunmayan emlak ofislerinde aradıkları ilanın olmadığını düşünmektedir.
4. İlanlarınızın müşteriye daha kolay tanıtılması için Broşür , Fotoğraf , Video Çekimi , Vaziyet Planı ve İmar Durumu gibi bilgilerden yararlanarak işinizi bir adım öteye taşıyabilirsiniz.
5. Verdiğiniz hizmet meslek kuruluşlarınca belirlenen ücret tarifesine göre olmalı ve bunu müşteriye gösterecek bir levha duvarınızda ya da müşterinin görebileceği bir yere bulunmalıdır.
6. Profesyonel bir Emlak Komisyonucu , iş yeri tabelasında ve basılı evraklarında mesleğini belirten ibareler dışında bir yazı , sıfat ya da ünvan kullanmamalıdır.
7. Ofisinizde haberleşme vb. hizmetler için telefon , faks , internet , bilgisayar , tablet , tv gibi malzemeleri bulunmalıdır. İlanlarınızı televizyona yansıtarak müşterilerinizin ilgisini çekebilirsiniz.
8. Müşterinize ilanınızı yerinde gösterebilmek için ofisinize ait bir Taşıt bulunmalı ya da bunun için bir Taşıt Kiralama hizmeti almalısınız.
9. Taşınmazın üzerinde bulunan ‘ Kiralık ’ ve ‘ Satılık ‘ ilan yazıları okunabilecek büyüklükte ve bu yazı içerisinde iş yerinizin logosu bulunmalıdır.
10. Eğer büyük montanlı satışlar yapmak istiyorsanız ofisinizde bulunan Toplantı ve Satış bölümlerini birbirinden ayrılmalısınız.
11.  ( Bonus ) İnternet ve sosyal ağlardan faydalanmak bir Emlakçının olmazsa olmazıdır. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar