Pencere Rengini Değiştirebilir miyiz?

Satın aldığımız gayrimenkulümüzde iç kısmında değişiklikler yapabildiğimiz gibi bazı malikler pencerelerin şeklini veya rengini değiştirmek isteyebiliyor. Ancak bu durum yönetim ile diğer malikler ile değişikliği yapan malik arasında  zaman zaman sorun yaşanmasına sebebiyet verebilmektedir. Peki, pencere rengini değiştirmek istersek ne yapacağız?
Pencere rengini değiştirmek yasak mı?
Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince kat maliki kendi bağımsız bölümünde ana yapıya zarar verecek nitelikte onarım, tesis ve değişiklik yapamamaktadır. Ancak buna rağmen;
Tavan, taban veya duvar ile birbirine bağlantılı bulunan bağımsız bölümlerin bağlantılı yerlerinde, bu bölüm maliklerinin ortak rızası ile ana yapıya zarar vermeyecek onarım, tesis ve değişiklik yapılabilmektedir.
Her kat maliki ana gayrimenkule ve diğer bağımsız bölümlere, kusuru ile verdiği zarardan dolayı diğer kat maliklerine karşı sorumlu bulunmaktadır.
Aynı zamanda yapının dış görünüşünde farlılık yaratacak şekilde inşaat da yapılamamaktadır. Bu nedenle pencere rengini değiştirmemiz söz konusu değildir.
Yönetimden ve maliklerden izin alınmadan pencere renginin değiştirilmesi halinde, yönetim yapılan bu değişikliğin eski haline getirilmesini değişikliği yapan kat malikinden talep edebilmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar