Tapu Sahibi Nasıl Öğrenilir ?

ir konut, iş yeri, arsa veya arazi almak istediğinizi fakat sahibinin kim olduğunu bilmediğinizi düşünelim. Bu durumda az önce saydığımız taşınmaz malların kime ait olduğu nasıl öğrenilir? Tapunun sahibi nasıl bulunur?
Tapu sahibi nasıl öğrenilir?
Taşınmaz mal tapusunun kime ait olduğunu öğrenmek aslında pek kolay gözükmüyor. Günümüzde her ne kadar birçok işimizi internet üzerinden yapıyor olsak da tapunun kime ait olduğu bilgisine internet’ten ulaşım imkânımız bulunmamaktadır. 
Tapu sahibi veya sahiplerinin öğrenilmesi için ilgili taşınmaza ait tapunun fotokopisi ile tapunun bağlı bulunduğu tapu dairesine gidilerek sorgulama yapılması gerekmektedir.
Tapu sahibi veya sahipleri öğrenildikten sonra alım veya satım işlemi yine ilgli tapu dairesince yapılmaktadır. Alım veya satım işlemlerin yapılabilmesi içim gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi zorunludur.
Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı binde 20 olup;, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplamalar yapılmaktadır. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar