Tarla ve Arsa İçin Çevre Temizlik Vergisi Ödenir Mi ?

Tarla ve Arsa İçin Çevre Temizlik Vergisi Ödenir Mi ?
Belediyeler tarafından gerçekleştiren çevre ve temizlik hizmeti için taşınmaz mal kullanıcıları çevre temizlik vergisi ödemekle yükümlüdür. Halk ağzında çöp vergisi olarak duyulan bu vergi, taşınmazın kullanılmaya başlandığı tarihten itibaren başlamaktadır.
Çevre temizlik vergisini ödemekle sorumlu olan taşınmazın sahibi değil, taşınmazı kullanandır. Bu sebeple söz konusu taşınmazın kiraya verilmesi, satılması gibi kullanımı sona erdiren durumlarda çevre temizlik vergisi ödeme zorunluluğu ortadan kalkmaktadır. Aynı şekilde taşınmazın tapusu kimde olursa olsun, taşınmaz kullanımda değilse ve boşsa bu verginin ödenmesine gerek kalmaz.
Çevre temizlik vergisi konut kullanımında geçerli olduğu işyeri, mesken ve diğer amaçlarla kullanılan yapılar için ödenmektedir. Vergiyi ödemekle yükümlü olan her halükarda taşınmazın kullanıcısıdır. 
Temizlik vergisi yılda iki eşit taksitle ödenmektedir. İsteğe bağlı olarak ilk taksit döneminde tüm borcu ödenebilir. Çevre temizlik vergisi için ilk taksit dönemi Mart, Nisan ve Mayıs ayları iken ikinci taksit dönemi yalnızca Kasım ayını kapsar.
Tarla ve Arsalar
Tarla, arsa ve araziler için çevre temizlik vergisi ödenmemektedir. Bunun sebebi çevre temizlik vergisinin konut, işyeri, mesken vs. gibi kapalı alanları kapsamasıdır. Tarla, arsa, arazi gibi üzerinde bir yapı bulunmayan taşınmaz mallar çevre temizlik vergisinin kapsamında bulunmamaktadır

Yorumlar

Popüler Yayınlar