Bursa Yıldırım yeniden inşa edilecek


Bursa'nın Yıldırım ilçesini, Türkiye'nin parlayan yeni yıldızı haline getirecek olan kentsel dönüşüm projeleri ilçenin tamamına yakınını kapsayacak.

Aldığı göç ile 700 bini aşkın nüfusa ulaşan Yıldırım ilçesinin kanayan yarası çarpık yapılaşma yerini modern, ferah ve güvenli konutlara bırakacak. Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan Yıldırım’ın tamamına yakınını kapsayacak olan kentsel dönüşüm projeleri ile bölge Bursa’nın çekim merkezi haline gelecek.

Modern şehirciliğin tüm unsurlarını bünyesinde barındıracak yepyeni ve yüksek standartlı bir Bursa için Yıldırım Belediyesinde uygulama yapılacak kentsel dönüşüm alanları belirlendi.Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, belirlenen kentsel dönüşüm alanlarını açıkladı. Teferrüç, Piremir, Yediselviler, Sıracevizler, Vatan, Beyazıt, 152 Evler, Ortabağlar, Güllük, Mimarsinan, Esenevler, Yiğitler, Şükraniye, Ertuğrulgazi, Kaplıkaya, Değirmenönü, Karapınar, Arabayatağı, Ulus, Mevlana, Hacivat, Yavuzselim ve Çınarönü mahallelerini belirlediklerini bildirdi.

Yıldırım Belediyesince tasarlanan kentsel dönüşüm projelerinde modern şehircilik anlayışı dikkat çekiyor.

Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi
Mart ayında inşaatına başlanan proje Mevlana ve Ulus mahallelerini kapsıyor. 55 hektar alan üzerinde yükselecek olan 4 bin konutun yanı sıra, ticaret alanları, turizm bölgeleri ve sosyal donatı alanları ile yüzde 55'i yeşil alan ve peyzaj alanı olarak değerlendirilerek modern şehirciliğin tüm unsurlarını bünyesinde barındıracak bir proje hayata geçirilecek.

Yorumlar

Popüler Yayınlar