Emlak Bankası Geri Dönüyor

Emlak Bankası Geri Dönüyor


​Hükümet, Emlak Bankası'nın yeniden kurulacağı müjdesini verdi. 2001 yılında tasfiyesine kararı verilen Emlakbank yeni af yasa tasarısı sonrası 16 yıl aradan sonra geri dönecek.

Hükümet Emlak Bankası ile ilgili şok bir karar verdi. 2001 yılında bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme yetkisi kaldırılarak tasfiyesine kararı verilen Emlakbank geri dönüyor.
16 yıl aradan sonra sektöre kazandırılacak Emlakbank'ın tasfiye kararı tamamen kaldırılmış olacak ve yasal engeller kalmayacak. 
Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeyi bekleyen yeni af yasa tasarısı sonrası kuruluş için işlemler başlamış olacak. 
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'na (BDDK) kuruluna resmi başvuru yapacak Emlak Bankası'nın başvurusu kabul görmesi durumunda 1 yıl içinde faaliyet için gerekli tüm izinler verilecek.
BDDK yaptığı açıklamada,  Emlakbank'ın yeniden bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme yetkisi için sermaye şartının yerine getirilmesini söyledi. 
 
3 Haziran 1926’da Atatürk'ün talimatıyla 20 milyon TL'ye kurulan Emlakbank'tan istenilen sermaye rakamının 300 milyon olduğu öğrenildi. Gerekli hazine şimdiden hazırlanıyor. 
 AnkaraYenimahalle, Ankara-Telsizler, İstanbul-Levent, İstanbul-Koşuyolu İstanbul-Emekli Subay Evleri, İstanbul-Ataköy,İzmir-Denizbostanlısı, Edirne-Mimar Sinan, Eskişehir-Yunuskent, Urfa, Çankırı ve Diyarbakır konutları projesine imza atan Emlak Bankası, kurulması durumunda yine konut ve mega projelere ağırlık verecek.

Yorumlar

Popüler Yayınlar