Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Çalışmasında

Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Çalışmasında


​İstanbul'un Gaziosmanpaşa Sarıgöl ve Yenidoğan bölgelerinde 4 etaplık kentsel dönüşüm çalışmasında kentsel dönüşüm projelerinin ihalesi yapıldı.

230 bin 560 metrekare büyüklüğündeki alanda  temel atma aşamasına gelindi..
Gaziosmanpaşa Sarıgöl kentsel dönüşüm projesi ve Yenidoğan kentsel dönüşüm projelerinin ihalesi yapıldı. 
Gaziosmanpaşa Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan protokolle Gaziosmanpaşa'nın Sarıgöl ve Yenidoğan Mahallelerinde 230 bin 560 metrekare büyüklüğündeki alanda 4 etaplık kentsel dönüşüm çalışmasında temel atma aşamasına gelindi.
Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi kentsel dönüşüm projesi 1.etap kapsamında 796 konut ile 13 dükkan inşa edilecek. İhalesi yapılan projede 521 adet 2+1 daire, 271 adet 3+1 daire ve 4 adet de 4+1 daire yer alıyor. 
Kentsel dönüşüm projesinin 1.etabının bulunduğu Sarıgöl Mahallesi'nin 47 bin 100 metrekare büyüklüğündeki alanında toplam 253 hak sahibinin 245'i ile anlaşma sağlanarak, 435'i bağımsız birim olmak üzere niteliksiz 302 adet yapının tasfiye işlemi tamamlandı.

KARAYOLLARI 1.ETAPTA İLK KAZMA VURULACAK
 Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Fevzi Çakmak Mahallesi Essenora Kentsel Dönüşüm Projesinin tamamlandığını, Mevlana ve İslambey bölgelerinde de yine Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında inşaatların başladığını belirterek, ''Karayolları 1. Etapta temel atılacak. Biz adaletli, uzlaşma eksenli, şeffaf ve yerinde dönüşüm politikasıyla vatandaşlarımızı daha yaşanılabilir konut ve yeşil alanlara kavuşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca Kentsel Dönüşüm ile birlikte ilçemizin sorununu çözüyor ve ilçeye 25 yeni okul kazandırmayı hedefliyoruz'' dedi. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar