Franchise Alan Firma Olarak Kendinizi Nasıl Optimum Olarak Takdim Edebilirsiniz?

Bazı Franchise sistemlerine artık çok zor girilebilmektedir. Eğer bizim tavsiyelerimize uyarsanız, uzun kuyruklardan oluşan bir bekleme listesinde bile şansınız bol olur.
Başarılı Franchise sistemleri çok sayıda ortak arasından seçim yapabilirler. Eğer bu tür bir sistemde yer almak isterseniz, o zaman sistem merkezine bir şeyler sunmanız gerekir. Tercih ve yeterliliklerinizi ne kadar detaylı ifade derseniz şansınız da o oranda artar.
Aynısı tabi ki bir yere katılmak isteyip de yetersiz başlangıç sermayesine sahip olduğunuzda da söz konusudur. Çok iyi angaje olmuş Franchise adaylarından bazen de genel merkez kurucuyu desteklemektedir.
Eğer finansal açıdan destek verilmez ise ve bunun da Franchising’in ruhuna ters düştüğü söylenirse, bunu önceden öğrenmeye çalışınız ve yeteri kadar paranız olduğunda yeniden deneme yapınız.
Çoğu zamanda tercih edilen bölge de birileri tarafından alınmıştır. Esneklik gösterip bu bölgenin komşu alanında başlangıç yapınız. Her sistemde doğal bir dalgalanma vardır, bu nedenle de birkaç yıl içerisinde bile yer değiştirmek zorunda kalabilirsiniz.
İlk izlenim kararınıza yansır. Eğer arzuladığınız bir Franchise firmasına yazılı başvuruda bulunursanız, mektubun hatasız olmasına dikkat ediniz. İlk görüşmeye takım elbiseli ve kravatlı gidiniz. Sektörde bu olmasa bile.

Ortağınıza şirket ilişkisine ciddi olarak ilgi gösterdiğinizi hissettiriniz. Daha önce kendilerine ait birkaç mağazayı gezdiğinizi ve ortaklar ile görüştüğünüzü anlatınız. Bankanızla bile görüştüğünüzü söyleyiniz. Her Franchise veren firma da size sistemin yapısına dair bir fikir verecektir. Neden siz de aynısını yapıp kendi tercihlerinizi listelemiyorsunuz? O zaman sistemi veren firma da görüşmeden sonra sizin pozitif özelliklerini gözünde canlandırabilecektir, ve bu şekilde etkili biçimde onun hafızasında kalacaksınız.

Yorumlar

Popüler Yayınlar