Psikoteknik Raporu

Önemli Bilgi: Hiç teste girmeden rapor dağıtan psikoteknik değerlendirme merkezlerinden bir bölümü tespit edilip yasal işlemler başlatılmış olup mahkeme süreçleri devam etmektedir. Bu şekilde rapor alan kişiler ve yönlendirme yapan aracılarda dahil 1 yıl ile 3 yıl arası sahtecilikten hapis istemleriyle yargılanıyorlar.

Sonuç olarak gitmeden para verip alınan raporlar geçersiz olduğu için hem paranız boşa gitmiş olup hem de kanuni olarak ciddi sıkıntılar yaşayabilirsiniz.

test olan kişilerin T.C. kimlik numaraları ile sağlık grup başkanlığına onaylatılıp teste giren kişiye bu şekilde rapor teslim edilir. Buradaki en hassas nokta trafik ve ulaştırma müdürlüğünün yapacağı denetimlerde T.C. kimlik no sorgulaması sonucunda rapor sahte ise bu tespit edilip derhal yasal işlem başlatılmaktadır. Çünkü sağlık grup başkanlığına raporlar onaylatılırken veri tabanına rapor alan kişilerin T.C. kimlik numaraları ile sisteme kayıtları girmektedir. Sisteme girilmeden verilen kartlar sadece kandırmacadan ibarettir.

23 Şubat 2009 tarihi itibari ile ulaştırma ve trafik psikoteknik raporu olmayan kişilere ceza kesmeye başlayacaktır. Bilindiği gibi kaza yapan ticari araç sürücülerinden psikoteknik ve src belgesi olmayanların sigorta şirketleri hiçbir şekilde kaza giderini karşılamıyor.

Son zamanlarda aldığımız duyumlar neticesinde psikoteknik raporuna test için giden kişilere

1- ) 5 dakika v.s gibi gayri ciddi test yaparak rapor düzenleniyor.
2- ) Kanuni olarak hiç bir geçerliliği olmayan psikoteknik kartı veriliyor.
3- ) Psikoteknik cihazını firmaya taşıyarak firmada test yapılmaya çalışılıyor.
4-) Psikolog olmayan kişiler eşliğinde test yapılıyor.
Bunların hiç bir kanuni dayanağı olmadığı gibi tamamen geçersizdir. Şuan da sigorta firmaları kaza yapan ticari taşıt sürücülerinden psikoteknik raporu isteyip (yönetmelik) olmayan kişilere maddi hasarı karşılamama gibi durum söz konusudur ve bu sahte psikoteknik kartları yüzünden veren ve alan kurumların ciddi bir biçimde başı ağrıyacaktır. PSİKOTEKNİK RAPORU
DOĞRULAR:
1- ) Psikoteknik raporu 60 dakika test cihazı ile psikolog eşliğinde muayene olmalıdır. Sisteme bu şekilde giriş olmazsa incelemede iptal edilir.
2- ) Verilen psikoteknik kartının hiç bir kanuni geçerliliği yoktur. Sağlık grup başkanlığı tarafından onaylanmış 3 nüshalı rapor olmalıdır. Kartı isteyen kişilere verilir. Ama rapor mecburidir.
3- ) Psikoteknik cihazı asla kurum dışına çıkartılamaz. Tespit edilirse kesinlikle raporlar geçersizdir.

AMACIMIZ: Yeni Ümit Eğitim Kurumlarına bağlı Sem psikoteknik değerlendirme merkezimizi bu sektörde düzgün ve işini titiz yapan kurum olarak ön plana çıkarmaktır.
PSİKOTEKNİK RAPORU İÇİN YASAL UYGULAMA :
2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu ( Ehliyet İadesi nedeniyle ) ve buradaki Usul ve Esaslara dayandırılarak bitiştirilen Karayolu Taşıma Yönetmeliği 60-e Maddesi gereğince yapılan uygulamalar yasa gereği en az 1 (bir) saat sürmek zorundadır. Bu sürenin altındaki psikoteknik testleri eksik olmuş olur ve tespit edildiğinde raporlar geçersiz olur.
Sürücülerin Dikkatine :
1 saatin altinda gerçeklestirilen testler ile alinan raporlar geçersizdir. Bilerek yada bilmeyerek edindiginiz sahte raporlar muhakkak birgün farkedilecek ve iptal edilecektir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar