Emlakçı MUHTARLAR

Son zamanlarda ‘ayakçı’ diye tabir ettiğimiz ‘korsanemlakçı’ sayısında bir hayli artış olduğu gözlemleniyor. Bir çok mahalleninmuhtarı, makamını kullanarak emlak komisyonculuğu yapıyor. Bunlardan en barizi2/B’nin fazla olduğu mahallelerde yaşanıyor.
Muhtarlıklarda 2/B arazi ve villa pazarlamak suretiyle emlakkomisyonculuğu yapan emek hırsızı muhtarlarla mücadele etmek, her emlakçı vedevletin görevidir. Çünkü emek hırsızının yaptığı her satış, devletin ve yasalçalışan emlak komisyoncusunun cebinden uçan para ve itibardır.
Meslektaşlarımız kira, vergi, personel vs. gibi bir çokgiderle mücadele ederek mesleğini icra ediyor ve ülke ekonomisine de katkıdabulunuyor. Emlak komisyonculuğu ile alakalı hiçbir vergi kaydı ve pazarlamaofisi olmadığı halde, muhtarlığı kullanan bu tür kişiler, kayıt dışı vergisizhaksız kazanç elde etmenin yanında, mesleğimiz mensuplarını mağdur etmekte vemesleği ayaklar altına almaktadırlar.
Birçok muhtar, emek hırsızlığını uzun süredir yapmaya devamettiği halde maliye kanun üstüne gitmiyor. Burada ilçelerin ve muhtarlarındamülkü amiri olan kaymakamlara büyük görevler düşüyor. Emek hırsızlığına devameden muhtarları tespit etmeli ve yasal işlem başlatmalıdırlar.
Yasalarda muhtarlar aynı zamanda mahallenin alım satımişlerini de yaparlar diye bir madde varsa buyursun yapsınlar!!!
Muhtarlık makamında veya kahve köşelerinde makamınıkullanarak alım satımlara aracılık eden muhtarları, ilçelerindeki mülkü amireve maliyeye dilekçe ile bildirmek her emlak müşavirinin görevidir.
Muhtarlık ideal için, topluma faydalı olabilmek adınayapılması gereken kutsal bir iştir. Muhtarlığı; tanınmak, para ve itibarkazanmak veya basamak olarak kullanmak için yapmak, bu millete yapılacak enbüyük kötülüklerden biridir.
Yıllardır mesleği icra eden birisi olarak, ofis açmakisteyen, yasal çerçevede mesleğe adım atmak isteyen herkese yardım etmeyehazırız. Emek hırsızlarının ve korsanların ise karşısında durmaya devamedeceğiz.
Not: Bir memlekette namuslu insanlar en az namussuzlar kadarcesur olmadıkça, o memleket için kurtuluş yoktur

Yorumlar

Popüler Yayınlar