Başkent'te trafiğe metro düzenlemesi


Başkent'te trafiğe metro düzenlemesi

26.05.2012 | 11:42

ANKARA

Kızılay-Çayyolu metrosunu Büyükşehir Belediyesi’nden devralan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Başkentlilerin modern ve konforlu toplu taşımaya kavuşması için çalışmalarını sürdürüyor. Ulaştırma Bakanlığı’nın metro güzergahındaki Necatibey İstasyonu’nda yapacağı çalışmalar nedeniyle İnönü Bulvarı’nın Necatibey Caddesi çıkışı ile DSİ Genel Müdürlüğü arasında kalan bölümü, ilköğretim okulları ve liselerin 8 Haziran tarihinde tatile girmesinin ardından 10 Haziran Pazar gecesinden itibaren yaklaşık 4 ay süreyle tamamen araç trafiğine kapatılacak. Buna göre, İnönü Bulvarı’nın metro çalışmaları nedeniyle trafiğe kapanacak bölümünde Kızılay yönünden gelen araçlar, İnönü Bulvarı’ndan Necatibey Caddesi’ne giriş yapacaklar. Buradan TSE önünden sola dönerek, (Bu bölümde Necatibey Caddesi tek yönlü olarak çalışacak) 85. Cadde’yi ve devamında da tekrar sola dönerek DSİ yanındaki 87. Cadde’den İnönü Bulvarı’na ulaşacaklar.
Eskişehir Yolu istikametinden Kızılay ve Çankaya yönüne gidecek araçlar ise İnönü Bulvarı’nın DSİ Genel Müdürlüğü karşısındaki Merasim Sokağa dönüp (Merasim Sokak tek yönlü olarak çalışacak), buradan devamla Maliye Bakanlığı önünden Dikmen Caddesi’ne, takiben de Genelkurmay Kavşağı’na çıkabilecekler. Necatibey Caddesi’nden gelip Eskişehir yönüne gitmek isteyen sürücüler ise Gençlik Caddesi, Akdeniz Caddesi ve Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’ni takip ederek İnönü Bulvarı’na ulaşabilecekler.
KÖPRÜ ALTI DA TRAFİĞE KAPANACAK
Metro çalışmaları nedeniyle Çukurambar ile Söğütözü Caddesi’ni birbirine bağlayan Eskişehir yolu üzerindeki köprünün altındaki yolun Çukurambar’dan Söğütözü Caddesi yönüne olan bölümü de yine okulların tatile girmesinin ardından 10 Haziran tarihinden itibaren 4 ay süreyle trafiğe kapatılacak. Bu bölümde köprünün altından Söğütözü’nden Çukurambar istikametine giden yol iki yönlü olarak kullanılacak. Buna göre önerilen alternatif güzergahlar şöyle:
“Konya yolu AŞTİ istikametinden gelip Çukurambar’a gidecek sürücüler, Ufuk Üniversitesi Caddesi’ni takip edebilirler. Kızılay yönünden gelip Çukurambar’a gidecek sürücüler, İnönü Bulvarı (Eskişehir yolu) Konya yolu Köprülü Kavşağı’ndan Konya istikametine dönerek Ufuk Üniversitesi Caddesi’ne çıkabilirler. Armada ve çevresinden Çukurambar’a gidecek sürücüler ise, Armada yanından sağa dönerek Yaşam Caddesi’nden güzergahlarına devam edebilirler.”


Yorumlar

Popüler Yayınlar