Dükkandan Ev Olur Mu ? Dükkan Ev Olarak Kullanılır mı ?

Dükkandan Ev Olur Mu ? Dükkan Ev Olarak Kullanılır mı ? 
Çok karşılaşılan bir durum olmasa da bazen dükkanların ev olarak kullanıldığı görülmektedir. Kimisi ihtiyaçtan kimisi bu şekilde kullanmayı tercih etmekte. 
Fakat bu durumun yasal şartları nelerdir ? Dükkan ev olarak kullanılır mı ? Dükkan Tapusu ev tapusuna çevrilir mi ? Dükkan Tapulu yer ev olur mu ?
Kullanıcıya göre Mimari projesinde dükkan olarak kayıtlı yerlerin ev olarak kullanılması mantık açısından bir problem yaratmamaktadır. Fakat önemsiz gibi görünen bu konu bazı yerlerde uygun olarak karşılanmamaktadır. Bu durum dükkan tapulu yerin maliki için sıkıntılar yaratabilir. 
Bu problemlerden bazıları ;
- Dükkan tapulu gayrimenkulün ev olarak kullanması apartman sakinleri tarafından uygun karşılanmayabilir. Apartman sakinleri bu kullanımın projeye uygun olmadığını bildirerek ilgili yerlere şikayette bulunabilir. Bu şikayet sonucunda dükkan sahibi ceza alabilir. 
- Yer sahibi dükkanını satmak istediğinde taşınmaz dükkan tapulu olduğu için kredi işlemlerinde sorun çıkmaktadır. Alıcıya bir ev gibi kredi verilmez. Böyle durumlarda nakit satış uygun gibi görünsede , pek tercih edilen bir yöntem değildir.
Dükkanı Nasıl Eve Çevirebilirim ? Dükkan Tapusu Mesken Tapusuna Çevrilir mi ? Dükkana Ev Tapusu Alma !
Eğer dükkan bir apartmanın bünyesinde bulunuyor ise bunun tapu işlemleri için önce apartman sakinlerinin rızası ile onay alınmalıdır. Bu onay ile belediyeye başvurarak Proje Tadilatına başlanabilir. Proje tadilatı yapıldıktan sonra Dükkan Tapusundan Mesken Tapusuna geçiş için cins değişikliği yapılır. Cins değişikliği işlemlerinden Tapu Müdürlüğü sorumludur.

Yorumlar

Popüler Yayınlar