Kentsel Dönüşümde 2 Evi Olanlar Kira Yardımı Alabilir mi?

Kentsel Dönüşümde 2 Evi Olanlar Kira Yardımı Alabilir mi?
Kentsel dönüşüm projesi, ülkemizin heryerinde faaliyet göstermekte ve riskli binalar tespit edilip hak sahipleriyle anlaşmaya varılarak, daha sağlam ve yeni yapıları hak sahiplerine kazandırmak amacıyla yapılmaktadır. Proje kapsamında oturdukları evleri anlaşma yoluyla tahliye ederek yeni evlerinin yapımını beklemek üzere devlet oturan hak sahiplerine yada kiracılara kira yardımı adı altında 18 ay boyunca 2016 yılı için 795 TL olarak belirlendi.
Peki, devletin vermiş olduğu kira yardımını 2 veya daha fazla evi olanlar da alabiliyor mu? sorusuna gelecek olursak, 1 Ocak 2015 yılında yürürlüğe giren uygulama ile kira yardımı alabilmeleri için ikamet koşulu getirildi. Yani sizin ister 2, isterseniz 5 tane eviniz olsun, bunlar riskli alan kabul edilen yerlerde ve kentsel dönüşüme açık bir yerde olsun, sadece ikamet ettiğiniz ev için kira yardımı alabiliyorsunuz. Diğer evleriniz için siz kira yardımı alamıyorsunuz. Ama diğer evlerinizde kiracı varsa kentsel dönüşüm projesine evinizi veriyorsanız kira yardımını sadece kiracılar alabiliyor.
Kira Yardımı Alınırsa Kredi Desteği Alınabilir mi?
Bu konu içerisinde merak edilen sorulardan bir taneside, kira yardımıni alan hak sahibi aynı zamanda devletten kredi desteğide alabilir mi? Bununla ilgili de geçerli kanun gereği, kira yardımı alan hak sahibi aynı zamanda devletten kredi desteği alamamaktadır.
Kentsel Dönüşüme Giren Ev Satılırsa Yeni Ev Sahibi Kira Yardımı Alabilir mi?
Kentsel dönüşüme giren evinizi, devletten kira yardımı alarak bir süre sonra sattınız diyelim. Yeni ev sahibi kentsel dönüşüme giren evi aldıktan sonra devletin vermiş olduğu kira yardımından dilekçe verse dahi bu yardımdan yararlanamayacağı bilgisinide sizlere vermenin yararlı olacağı kanaatindeyim.

Yorumlar

Popüler Yayınlar