2017 Yılında Gayrimenkul Satış Vaadi Noter Harcı!

Alıcı ve satıcı arasında imzalanan gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerinin noterlerce düzenlenmesi gerekmektedir. Peki, gayrimenkul satış vaadi noter harcı 2017 ne kadar?
Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi; alıcı ve satıcının karşılıklı olarak, satıcının taraflarca belirlenen bir bedel karşılığında taşınmazın satışını vermek,alıcının da bu taşınmazı satın almak ve bedelini ödemek konusunda tapu sicil memuru karşısında tarafların vaat ve taahhüt beyanlarını kapsayan sözleşmeye denmektedir. 
Gayrimenkul satış vaadinin tapuya şerh edilmesi gerekmektedir. Tarafların istemeleri halinde cayma durumunda cezai şart konulabilir.
Bu sözleşmenin geçerli olabilmesi için noterlerce düzenlenmiş olması gerekmektedir. Sözleşme için noterde belli oranlarda harç ödemesi yapılır. 
2017 yılında uygulanacak gayrimenkul satış vaadi noter harçları Resmi Gazete'de yayımlanan Tebliğ ile yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.
Peki, gayrimenkul satış vaadi noter harcı 2017 ne kadar?
Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi noter harcı 2017
1-) Harçlar Kanununa ekli (4) sayılı Tarifenin 12 nolu Pozisyonu uyarınca sözleşmede yazılı bedel ile kayıtlı değerin yüksek olanından (binde)‰6,83 oranında harç tahsil edilmektedir.
2-) Döner Sermaye İşletmesince belirlenen tarifeye göre ücret tahsil edilir.
3-) Satış vaadinin devrinde tesisinde ki harçlar ve vergiler alınır ancak eski şerhin terkini için ayrıca harç alınmaz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar