Ana içeriğe atla

Tapu Dışı Yolla Satılan Taşınmazlara Dikkat!

Taşınmazlarda tapu dışı satışlar kanunlarca kesin olarak yasaklanmış olmasına rağmen hala yapılmaktadır. Noterde  ya da adi senetle, şahitle veya sözle yapılan satışlar kanunlar nezdinde hükümsüzdür. Bu gibi satışlar alıcısına mülkiyet hakkı vermemektedir.
tapu-disi-islem-blog
Bir taşınmaz satışında alıcının mülkiyet hakkını kazanması sadece tapu dairesinde yapılan satış yolu ile olmaktadır. Burada tapu müdürlüğünce hazırlanan evrakların imzalanması gerekir ve tapu kütüğüne alıcı adına tescil yapılır.
Genellikle; tapu kayıtlarındaki sorunlar nedeniyle satılması hukuken mümkün olamayan taşınmazlar tapu dışı yollarla satılır. Kimi zaman da taşınmaz üzerinde satışa engel teşkil etmeyen ancak ileride gayrimenkulün değerini düşürebilecek veya kullanımını kısıtlayabilecek takyidatlar bulunabilir. Bu gibi durumlarda alıcı güvencesizdir.
Yine benzer bir şekilde adi senet düzenlenerek yapılan satışlarda  taşınmaz alıcı adına tescil edilmemiş olduğundan bu taşınmaz tapuda başka kişilere devredilmiş olabilir ya da ileride devredilebilir.  Bu sebeple bir uzman nezaretinde tapuda bulunmak, bu ve benzeri riskleri bertaraf edecektir.
Satın almak istediğiniz taşınmaz üzerinde bulunan kısıtlamaları öğrenmek ve tapu dairesine uzman nezaretinde gitmek için şimdi SAĞLAM TAPU alın, taşınmazınızı güvenle alın.

Yorumlar

Popüler Yayınlar