İskan Olmadan / Alınmadan Kat Mülkiyeti Alınır Mı ?

İskan Olmadan / Alınmadan Kat Mülkiyeti Alınır Mı ?
İnşaatı bitirilen bir yapı ( bina ) üzerine kurulan mülkiyet hakkına Kat Mülkiyeti denmektedir. Hak sahiplerine ise Kat Maliki...
Kat mülkiyeti hassas bir konudur , bu sebeple kat mülkiyeti alınırken neler gerekli , iskan olmadan kat mülkiyet alınabilir mi gibi soruların cevapları iyi bilinmelidir. 
Bağımsız Mülkiyet Hakları , 634 sayılı Kanunda belirtildiği gibi : 
- Daire 
- Kat 
- İş Bürosu 
- Dükkan
- Mağaza 
- Mahzen 
- Depo 
gibi bağımsız bölümlere  kuralabiliyor. Bu kurulan mülkiyet hakkına da Kat Mülkiyeti deniyor.
İskan Ruhsatı Olmadan Kat Mülkiyeti Alınır Mı ? Kat Mülkiyeti İçin Neler Gereklidir ? 
Gayrimenkulun dış cepheleri ve iç taksimatı bağımsız bölüm , eklenen ve ortak yerlerinin ölçüleri açık bir şekilde göstererek bir mimar ya da mühendis tarafından yapılan ve gayrimenkulun sahibi ( maliki ) ya da tüm hissedarları tarafından imzalanan ve içerisinde belirtilenlerin doğruluğu Belediyece tasdik edilen proje ve birden fazla yapılarda yerleşimlerini gösteren vaziyet planı ile Belediyece verilen Yapı Kullanma Belgesi gerekiyor.
- Bağımsız bölümlerin kullanım tarzına ve birden fazla yapının varlığı durumunda bu yapıların özelliklerine göre 28. maddedeki esaslar doğrultusunda hazırlanmış , kat mülkiyetini kuran malik ( sahip ) ya da malikler tarafından imzalanmış bir yönetim planı.
Sonuç :
Kısaca özetlemek gerekirse , Yapı Kullanım İzni olarak belirtilen İskan Belgesi  zorunlu bir belgedir. Bu belge olmadan kat mülkiyeti alınamaz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar