CİHANGİR
CİHANGİR
Cihangir’de bakkala bile öylesine gözler çapaklı inemezsiniz çünkü her an Kardeşler Pide’nin önünde fotonuz çekilebilir.
Cihangir bir tadilatlar semtidir. O matkap artık herhangi bir ses gibi kanıksanır. Bir yer biter, diğeri başlar!
Mahallede şöyle bir dolaşmaya çıkmanız bile mahallenin muhtarıymış gibi herkese hesap, selam vermek ile geçer. Surat asmak hoş karşılanmaz.
Kaldırımda yürüyemezsiniz! Belediye tarafından kafelere kiralanmıştır. Yolda yürürseniz davar muamelesi görür, korna sesi ile irkilirsiniz.
Dev kafe Cihangir’de ev bulmak ve sonra o evde rahat barınmak pek zordur. Bir daireye beş emlakçı bakar. Evlerde oturulacak gibi değildir.
Topuklu ayakkabı ile İstanbul hayatı zordur ama Cihangir sokakları yarış parkuruna benzer. Ehliyetsiz topuklu giyilmez
İki çeşit Cihangirli vardır; evine hırsız girmiş olan ve evine hırsız girecek olan.
Kafe türevi bir yerde otururken her türlü dilenci, dolandırıcı, boncukçu ile en az bir defa diyalog kurmak zorunda kalırsınız.
Kafe, restoran gibi yerlerde öyle rahat rahat sohbet edemezsiniz. Yan masanın kulağı vardır!
Cihangir’de yaşamak akvaryumda balık olmak gibidir. Sürekli gözler üzerinizdedir. Herkes sizin ne giydiğinizi, ne yaptığınızı dikizler.
havasıyla suyuyla istanbulun göbeğinde, hem içeriden hem de dışarda duran bir yerdir. merkeze yakınlığı, sosyal hayata yakınlığı, rahatlığı, zaman zaman manzarası ile bambaşka bir muhittir. yaşam tadı vardır orada, belki de ankaranın kuruluğundan gelmekten gelir o tat.
pahalıdır ancak nişantaşı olmamıştır-daha.
1980 sonrasında travestilerin ve hayat kadınlarının sığınağı olan cihangir 1990′ların ortalarından itibaren oyuncuların, yazarların, diplomatların, gazetecilerin, yönetmenlerin, reklamcıların vb buluşma mekanı olmuştur. tarlabaşı ise travestilerin olmuştur.
tabi bazı tatlı su entellerinin de bu mahalleden çıktığı görülmüştür. örneğin sinan çetin önceleri cihangirde emlakları toparlamış, ardından platoyu buraya kurmuştur. sonra ayn rayd’ı türkiyeye tanıtmış, sol soslu söylemiyle liberalizmin önde giden “entel”lerinden olmuştur.
güzeldir cihangir, zaman zaman yaşanasıdır; farklıdır. ama farklılık mahalle dışına çıkılmadıkça aynılıktan ibaret olur. en iyisi biraz cihangirden içeri biraz da cihangirden dışarı yaşamdır. ancak her haliyle yaşam burada bir güzeldir. tatlı su entelleri de mahallelerinden çıkmalıdır zaman zaman.
Yorumlar