Finans Merkezi’ne 2 ay içinde başlanıyor

Finans Merkezi’ne 2 ay içinde başlanıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Finans Merkezi inşaatına 2 ay içinde başlanacağını açıkladı.

Bayraktar, merkezin kullanılma izinlerinin 2.5 yıl alacağını tahmin ettiklerini söyledi.

Ataşehir’de 2.5 milyon metrekare inşaat alanında inşa edilecek olan ve dünyanın en büyük finans merkezi olarak konumlandırılan İstanbul Finans Merkezi’nde ilk kazmanın 2 ay gibi kısa bir süre içinde vurulacağı söylendi. İstanbul’daki üniversitelerin çevre, mimarlık ve inşaat bölümlerinin başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle “Kentsel Dönüşüm ve Çevre Buluşmaları” kapsamında bir araya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ilk kullanılma izninin ise 2,5-3 yıl alacağını tahmin ettiklerini ifade etti.


3 milyar dolarlık proje

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum da finansmerkezinin yaklaşık 800 bin metrekare arsa üzerinde  2,5 milyon metrekare inşaat alanına sahip olduğunu belirterek “Bunun 2,5-3 milyar dolarlık bir proje olacağını düşünüyoruz. Bu yıl içinde inşaata başlayacağız. Protokol hazırlandı. 3 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor” dedi.
Yıkım için “risk” şart
Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasa Tasarısı hakkında da bilgi veren Bayraktar, “Bir binanın yıkılabilmesi için çoğunluğun onay vermesi yetmez. Binanın riskli ve zarar görmüş olması gerekir. Esas gayemiz riskli binaları yıkmak. Riskli binalar ise bakanlık, belediye ve valilik tarafından tespit edilecek. Önümüzdeki süreçte bizim önümüzü kesecek en çok sıkıntılı şey eleştiriler değil, açık gözler” bilgisini verdi. Bayraktar, askeriye tarafından kullanılmayan ve kullanılmadığı tespit edilen alanların bu kapsamda değerlendirilmesinin söz konusu olduğunu da belirterek, “Kanun hükmündeki kararnamede Genelkurmay’a tahsis edilen araziler değerlendirildiği zaman buradan gelecek gelir Genelkurmay’a verilmek zorunda. Çok ciddi meblağlar çıktığı için bu kanun kapsamında değerlendirmek, uygun görüş almak, alınmak suretiyle bu alanlar rezerv konut alanı, kentsel alan olarak değerlendirilebilir” şeklinde konuştu.
“Taksim’e cami” yorumu
Taksim’e cami projesi hakkında sorulan soruya ise Bayraktar’ın yanıtı, “Taksim’de bir proje var. Taksim’deki trafik hareketinin yer altına indirilmesi projesi var. Cami yapılmasıyla ilgili bize ulaşan bir şey yok. Başbakanımıza böyle bir takdim olsa bana gönderirdi. Gelirse Taksim’e uyuyor mu, uymuyor mu bakarız” yanıtını verdi.
Kaynak : Bugün

Yorumlar

Popüler Yayınlar