Türkiye Gayrimenkul sektörünün kalbi İzmir’de attı: Gelişen Kentler Zirvesi İzmir


Türkiye Gayrimenkul sektörünün kalbi İzmir’de attı: Gelişen Kentler Zirvesi İzmir

GYODER (Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) tarafından düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi’nin dördüncüsü, Bursa, Konya ve Gaziantep’in ardından EXPO 2020 adayı İzmir’de gerçekleştirildi.


“Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu” GYODER tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayelerinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi – İzmir, 15 Ocak 2013 tarihinde, İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bölgesine liderlik eden ve Türkiye’ye birçok alanda sunduğu önemli katkılarını her geçen gün geliştiren İzmir’in ekonomi ve gayrimenkul alanından ele alındığı Zirve, aynı zamanda çok önemli isimleri buluşturdu, gayrimenkul sektörünün nabzını tuttu.

Tüm gün süren Zirve, GYODER Başkanı Işık Gökkaya ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun açılış konuşmalarıyla başladı.

İzmir'in, İstanbul ve Ankara'dan sonra Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olduğunu vurgulayan GYODER Başkanı Işık Gökkaya, kentte alım gücünün artmasına paralel olarak konut kredisi kullanım oranlarının da her geçen sene artığına dikkat çekti. İzmir’de yenilenme ve dönüşüm ihtiyacının net bir şekilde ortaya çıktığını da belirten Gökkaya, "İzmir'de de dönüşüm İstanbul gibi çeperlerde ve merkezin etrafında başlayacak. Konut ihtiyacının artmasına paralel, bölgede gerçekleştirilecek yatırımların da artacağını öngörüyoruz" şeklinde konuştu.

İzmir'de imar kararları ile ilgili sorunların aşıldığını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentteki gayrimenkul fırsatlarına da değinerek, şirketleri yatırıma davet etti. Kocaoğlu, "İnciraltı'na 5 bin metrekarelik hastane, konferans salonu, sağlık üniversitesi ve termal tesisler inşa edeceğiz. Liman arkasında 5 bin dönüm yerimiz hazır. Burada hem konut hem de ofisler yapılacak. Yarımadaya turizm yatırımı yapılabilir" dedi. İzmir’de gecekonduların ortalama 3 katlı olduğu ve bu durumun dezavantaj yarattığını belirten Kocaoğlu, “Ancak çanak konumunda olan İzmir’de çarpık yapılaşma da bu kenar bölgelerdeki yamaçlarda mevcut” diyerek, bu açıdan sahip oldukları avantaja da değindi. EXPO 2020 ile ilgili kararlılıklarını ortaya koyan Kocaoğlu, bu konuda Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın desteklerinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi. İzmir'in 4 milyon nüfusu ile değerlendirilmemesi gerektiğini, arkasında 12 milyonluk Ege Bölgesinin olduğunu belirten Aziz Kocaoğlu, "İzmir, gayrimenkul alanında çok hızlı gelişecek. Şimdi yatırım yapanların elinde kalan tortu, kısa süre içinde 4-5 kat artacak. İzmir'de gayrimenkul yatırımı yapan misli misli kazanacak, yapmayanlar dizini dövecek" vurgusunu yaptı.

Zirve’nin “Ekonomik Değerlendirme” başlıklı ilk oturumu, Doğan Media İnternational Başkanı Nuri ÇOLAKOĞLU yönetiminde gerçekleştirldi. Birinci oturumda, Merkez Bankası Eski Başkanı Gazi ERÇEL, Vatan Gazetesi Ekonomi Müdürü Ercan İNAN ve Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender YORGANCILAR konuşmacı olarak yer aldılar.

Gelişen Kentler Zirvesi’nin ikinci oturumu ise “İzmir’in Yeni Vizyonu ve Yatırım Fırsatları” başlığı altında gerçekleştirildi. Başkanlığını GYODER Başkan Yardımcısı Özlem GÖKÇE’nin üstlendiği ikinci oturumun konuşmacıları ise EPOS Gayrimenkul Danışmanlık ve Değerleme Yönetici Ortağı Neşecan ÇEKİCİ ve Kentsel Strateji Şehir Plancısı A. Faruk GÖKSU oldu.

“Yatırımcı Gözüyle Gelişen Kentler: İzmir” başlıklı Zirve’nin üçüncü ve son oturumu ise GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Emre ÇAMLIBEL başkanlığında gerçekleştirildi. Bu oturumda ise Port Alaçatı Murahhas Üyesi Aykut MUTLU, Rönesans Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Murat ÖZGÜMÜŞ, Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih ŞİMŞEK ve İş GYO Genel Müdürü Turgay TANES konuşmacı olarak yer aldılar.

Gelişen Kentler Zirvesi İzmir, akşam düzenlenen Gala Resepsiyonu ile sona erdi. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar