İSTANBUL KAMULAŞTIRMA BAŞVURUSU

Sahibi olduğunuz taşınmazınıza İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kamu hizmetinde (yol, kaldırım, kavşak, dere ıslahı, mezarlık, park, otopark vb.) amacıyla kullanmak suretiyle el atıldığını düşünüyorsanız; el atma zamanına bakmaksızın belediyemize bireysel olarak başvura yapabilirsiniz.
Belediyemiz; değişik zamanlarda İstanbullulara daha iyi hizmet verebilmek; kamu hizmetlerini daha hızlı ve etkin biçimde süratlice sonuçlandırabilmek için sahibi olduğunuz taşınmazınızın tamamına veya bir kısmına size ulaşamamak ya da taşınmazınızın imar planında kamu hizmet alanlarında kalması veya buna benzer nedenlerle rızanızı almaksızın amacı doğrultusunda kullanmış olabilir. Bu durumda bir taşınmazınız varsa ve Belediyemizce halen kamu hizmetinde kullanılmakta ise belediyemize başvurabilir ve uzlaşma yoluyla taşınmazınızı Belediyemizce kamulaştırmasını isteyebilirsiniz. Belediyemiz taşınmaz sahipleri ile herhangi bir aracı olmadan kamulaştırmasız el atılan gayrimenkulleri için rayiç bedeli (piyasa bedeli) üzerinden uzlaşarak anlaşma yolu ile kamulaştırılmasını istemektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin görev, yetki ve sorumluluk alanlarında olması koşuluyla mülk sahibi vatandaşlarımız hiçbir aracı kullanmadan herhangi bir 3. şahsa ve kuruluşa aracı komisyon bedeli ödemeden Belediyemizle anlaşabilirler.
Adınıza kayıtlı ama kamu hizmeti amacıyla fiilen el atılmak suretiyle kullanılan maliki bulunduğunuz taşınmazınızın İstanbul Büyükşehir Belediyesi görev yetki ve sorumluluk alanında olup olmadığını öğrenmek; işlemler hakkında bilgi almak birebir görüşmek; randevu almak için yetkililere aşağıdaki telefonlardan ulaşabilirsiniz ya da ekteki başvuru belgesini doldurarak irtibat sağlayabilirsiniz. Bu başvuru size arada vekil, komisyoncu veya aracı olmadan Belediyemiz yetkilileri ile birebir görüşmeyi ve taşınmazınızın; herhangi bir komisyon iş takibi masraf vekâlet ücreti ödemek durumunda kalmadan herhangi bir aracıyla paylaşmadan belediyemizden kamulaştırma bedelini almanızı sağlar.
Bunun yanında şayet kamulaştırmasız el atma davası açıp dava sonucunda davanın görüldüğü mahkemece bedel ödenmesine hükmedilmişse icra işlemine koymaksızın (icra takibi yapıp belediyemizi icra masrafına sokmadan) bedelin ödenmesi için yine Kamulaştırma Müdürlüğüne başvurabilirsiniz. Başvurunuz halinde mahkemece ödenmesine karar verilen bedelin tahsili icra yoluyla tahsilden çok daha kısa sürede sonuçlandırılabilmektedir.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI EMLAK YÖNETİMİ DAİRE BAŞKANLIĞI
HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EMLAK YÖNETİMİ DAİRE BAŞKANLIĞI KAMULAŞTIRMA  MÜDÜRLÜĞÜ
1
Projede kapsamında mülkiyetin kamulaştırması
Dilekçe
45 gün
Tapu senedi örneği
Kimlik örneği
Vekil işlemlerinde vekalet örneği
Şirketler için yetki belgesi,imza sirküleri, gazete ilanı
Malikin ölü olması durumunda veraset ilamı
2
Fiili el atmadan dolayı mülkiyetin kamulaştırılması
Dilekçe
60 gün
Aplikasyon krokisi
Tapu senedi örneği
Kimlik örneği
Vekil işlemlerinde vekalet örneği
Şirketler için  yetki belgesi,imza sirküleri, gazete ilanı
Malikin ölü olması durumunda veraset ilamı
Not: İşlemlerin başka kurumlara bağlı olması halinde, hizmet tamamlanma sürelerine ilgili kurumun işlem süresi  ilave edilecektir.
       Başvuru esnasında yukarıda belirtilen belgelerin dışında belge istenilmesi veya başvuru eksiksiz belge ile yapıldığı halde, hizmetin belirtilen sürede tamamlanmaması durumunda ilk müracaat yerine ya da ikinci müracaat yerine başvurunuz.
İlk Müracaat Yeri






İkinci Müracaat Yeri




İsim Fatih ÖZÇELİK



İsim Yaşar PARLAK


Unvan Kamulaştırma Müdürü

Unvan Emlak Yönetimi Daire Başkanı
Adres Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı Binbirdirek mah. Piyerloti cad. No:4 K:2
Çemberlitaş/Fatih/İSTANBUL

Adres Emlak Yönetimi Daire Başkanlığı Binbirdirek mah. Piyerloti cad. No:4 K:3
Çemberlitaş/Fatih/İSTANBUL
Tel 0(212)455 3242


Tel 0(212)455 3233

Faks 0(212)455 4379


Faks 0(212) 455 3231

E-Posta : fatih.ozcelik@ibb.gov.tr
E-Posta yasar.parlak@ibb.gov.tr

Yorumlar

Popüler Yayınlar