Apartman ve Site Yöneticileri ! SGK, 1 Kasım 2009’dan itibaren 1 sigortalı çalıştıran işverenleri de e-bildirge kapsamına almış olup, 1 işçi çalıştıran işverenleri de internet üzerinden bildirge vermekle yükümlü tutmuştur.

-Bildirge Nedir?  ;
İşverenlerin veya mali müşavirlerinin çalıştırılan sigortalıların sayısı, çalışma gün sayıları ile kazançlarının SGK’ya bildirimi bir yıldan fazla bir süredir elektronik ortamda yapılmaktadır. Bu işleme  e-bildirge ismi verilmektedir. Uygulamada  en az 2 işçi çalıştıranlar  e-bildirge vermek zorunda olup, 1 işçi çalıştıranlar ise ister kağıt ortamında isterse de e-bildirge ile bildirme seçeneklerinden birini kullanabilmektedir. Bu  uygulama sigortalı işe giriş bildirgeleri için de geçerli durumdadır.

Apartman ve Site Yönetimleri ile Yöneticilerinin Durum Ne İdi? Şimdi Ne Oluyor?   ;

Apartman ve site  yönetimleri tarafından çalıştırılan kapıcılar veya  küçük esnaf ve zanaatkarlar gibi bir işçinin çalıştığı yerlerde bilgisayar ve internet bulunamayacağı düşünülerek başlatılan bu uygulamaya şimdi son veriliyor. Ve bilgisayar kullanmayı bilemeyen veya kullanma imkanı olmayan yöneticinin işi biraz daha zorlaşıyor.  SGK yeni kararı ile  1 Kasım 2009’dan itibaren 1 sigortalı çalıştıran işverenleri de e-bildirge kapsamına almış olup, 1 işçi çalıştıran işverenleri de internet üzerinden bildirge vermekle yükümlü tutmuştur.

1 işçi (kapıcı , apartman görevlisi vs..  Çalıştıran Apartman ve Site Yönetimleri 1 Kasımdan ( 1 Kasım 2009) İtibaren E-Bildirge Vermekle Zorunlu Olacak!   ;

  Apartman ve Site Yöneticileri eğer e-bildirge hiç vermemiş iseler 1 Kasımdan itibaren e- bildirge vereceklerdir.  Bu nedenle verilme süresi 1 Kasım-23 Kasım 2009 arasında olan 2009/Ekim dönemine ait aylık prim hizmet belgesi ile 1 Ekim 2009’dan itibaren işe başlayan sigortalılara ait işe giriş bildirgeleri artık internet üzerinden SGK’ya e-bildirge yoluyla verilecektir.


Bu sebeplerle  SGK’nın  ağır olan idari para cezaları ile karşılaşmamak adına, apartman ve site  yöneticilerinin cezalı duruma düşmemek amacı ile 1 Ekim’i (1 Ekim 2009) beklemeden SGK Müdürlüklerine e-bildirge başvurusu yapmalarını tavsiye ederiz






Yorumlar

Popüler Yayınlar