Abramoviç Haberleri

Bodrum’a Doyamadan Ayrıldı


Ünlü İngiliz futbol takımı Chelsea’nin patronu, Rus milyarder Roman Abramoviç, hafta başında tatile geldiği Bodrum’a doyamadan ayrıldı. Abramoviç bugün öğle saatlerinde milyar dolarlık yatının üzerindeki helikopterle ilçeden ayrılmadan önce, balıklama denize atlayarak uzun süre yüzdü. Süper lüks yat ise Marmaris’te bakıma alındı.
Sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri arasında Yalı Beldesi’ndeki bir koyda 160 metre uzunluğundaki ve 1.2 milyar değerindeki, üç yüzme havuzu, özel sinema salonları, dalış ve su sporları ekipmanları ve iki mini denizaltısının bulunduğu “Eclipse” adlı özel yatından denize atlayan Abramoviç, uzun uzun yüzdü. O sırada ciple safariye çıkan ve Bodrum-Mumcular sahil yolunu kullanan Rus kadın turistler, Abramoviç’in yatını görünce durup aşağıya indiler ve yatın önüne geçerek hatıra fotoğrafı çektirdiler.
Abramoviç öğle saatlerinde de yatın üzerindeki helikopterle Milas-Bodrum Havalimanı’na gitti ve orada kendisini bekleyen özel jetiyle Londra’ya uçtu.
Abramoviç’in ayrılmasından sonra dev yat demir alarak Bodrum’a yedi mil uzaklıktaki Yunanistan’a ait İstanköy (Kos) Adası’na hareket etti.
Arazi Alma Talimatı
Abramoviç Bodrum’da bulunduğu süre içinde Kale Caddesi’ndeki bir halı mağazasından çeşitli büyüklükte 6 el dokuması Mazı ve Milas halısı satın aldı. Abramoviç, kendisine rehberlik hizmeti veren Nis Yatçılık Seyahat Acentesi’nin yöneticisi İhsan Küçükünsal’la da turizm yatırımları ve şartlarıyla ilgili görüştü. Bu arada, Abramoviç’in, İhsan Küçükünsal’a Gökova’nın cennet köşelerinden Mazı, Çökertme ve Ören koylarında, bin dönümden aşağı olmamak üzere arazi satın alınması için talimat verdiği öne sürüldü.
Lüks Yat Marmaris’te Bakımda
Abramoviç’in 113 metre uzunluğundaki “Le Grand Bleu” isimli ultra lüks yatı bakım ve ikmal için Muğla’nın Marmaris İlçesi’ne geldi.
2 kaptan ve 8 personelin bulunduğu Le Grand Blue, saat 15.00 sıralarında Marmaris Körfezi açıklarında demirledi. Gümrüğün bulunduğu Marmaris Limanı’nın boşaltılmasının ardından yat buraya demirledi. Netsel Marina’daki tekne bakım istasyonlarından bir grup personel lüks yata gidip, bir süre kaptanla görüştü. Teknenin dışından inceleme yapılarak, arızalı yerleri tespit edildi. Yattaki su sporları aletleri dışarı çıkartılıp, bakımları yapıldı. Hummalı bir çalışmanın sürdüğü yatın yakıt ve gıda ikmali yapıldıktan sonra pazar günü Akdeniz’e açılacağı, Afrika’nın bir liman şehrinden Abromoviç’in dostlarını alıp, İtalya’ya geçeceği öğrenildi.
2000 yılında inşa edilen, 3 yıl sonra da yenilenen 4 katlı yatta, sürat teknesi, helikopter, mini denizaltı, jet-ski, kano, sörf gibi su sporları ekipmanları bulunuyor. İngiliz Chealse Takımı’nın da sahibi olan Rus iş adamı Abromoviç’in 168 metrelik “Eclipse” isimli yatı geçen hafta Bodrum’a gelmişti.


Kaynak : Bodrum Baskısı

Yorumlar

Popüler Yayınlar