Neden Bu Kadar Tembeliz!!

Neden Bu Kadar Tembeliz!!






Milet olarak çok tembeliz. Hem de her acıdan iş , spor, çalışmak, kitap okumak, her yaş da her zaman tembellik çeşitlilik gösterir. Bu günün işini yarına bırakmak o kadar alışkınız ki ne zaman yeter nede işler biter. Hele bir de kendi işimiz veya serbest zamanlı bir iş işe daha berbat durum oluyor.Başka birinin işinde, günde 8 saat çalışan bir insan kendisinin çok çalıştığını, Patrona bütün parayı kendisi kazandırdığını ve kendisi çıktığı zaman bu iş yerinin batacağını düşünerek hak etmediği maaş talep eder veya iş den ayrılır, kendine bir işletme kurar, İlk günlerde bir hevesle erken gelir geç gider ve işine dört elle sarılır.

Ancak beli bir zaman sonra işletmeyi geliştirmek, Yönetim ve planlama dan da yoksun olduğu için ekip kuramaz veya kurduğu ekibi motive edemez ve her işi kendisi yapmaya başlar. Beli bir zaman sonra kendisi de sıkılır ve günde 2 saat çalışmaya başlar bıkkın bir şekilde eğlence, boş işler, gereksiz konuşmalar uzun telefon görüşmeleri ve gereksiz işlerle uğraşarak zaman geçirerek kendince iş yapar

Bir zaman da böyle devam eder, kendine haklı neden ler bularak ekonomik kriz, çalışanların dürüst olmadığını, yalancıdan geçilmediğini ve bu işin para kazandırmadığını şartların değiştiğini söyleyerek kendine hayali engeller koyar ve işletmesini kapatır. Kendisin de şans olmadığını ima ederek çevrem yok İnsanlar çok kıl milletin ağız kokusu çekilmiyor bu iş yapılmaz bana destek veren yok, parasız olmuyor diyerek etraf da dolaşır ve hiç bilmediği bir işe yeniden baslar ama orada da dikiş tutturamaz ve başka bir yer de de çalışmak zorunda gider.

Ama haksızlık etmeyelim bu insan tv izlemeye, oyun oynamaya, İnternet de saatler ce sörf yapmaya, uyumaya zaman bulur. Tv nin karsısında 2 saat hiç kımıldamadan maç seyreder sonra onun haberini de izler bir de onu gazetede okuyarak saatler ce arkadaş arasında sohbet eder. Olmadı tekrarını da izler bu maç veya dizi olması fark etmez. Sigara ya eğlenceye, yemeğe ve gezmeye para harcarken kitap almak ve eğitime para vermeyi aptallık olarak görür. Kendisinin hiçbir şey öğrenmeye gerek olmadığını söyler .

Simdi kabul edelim bu insan kendine göre çok akıllı ve zekidir. Herkes aynı mı? Hayır, ama istisnalar kaideleri bozmaz bunu da kabul edelim ve kendimize gelelim Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır: çalışkan olmak. Sosyal hastalıklarımızı araştırırsak asıl olarak bundan başka, bundan mühim bir hastalık keşfedemeyiz. O halde ilk işimiz bu hastalığı esaslı surette tedavi etmektir. Milleti çalışkan yapmaktır. Servet ve onun doğal sonucu olan refah ve saadet yalnız ve ancak çalışkan insanların hakkıdır.
Mustafa Kemal Atatürk

Yorumlar

Popüler Yayınlar