Fakirlerin Zenginlere Yaptığı Adaletsizlik!

Fakirlerin Zenginlere Yaptığı Adaletsizlik!






Herkes farklı miktarlarda çalışıyor, çaba sarf ediyor ve herkesin ailesi geçmişte farklı miktarlarda çalışmış çabalamış dolasıyla farklı gelirleri var. Önemli olan gelir dağılımının eşit olması değildir, önemli olan gelir dağılımının adil olmasıdır. Eşitlik ve adalet farklı şeylerdir. Adalet çok çalışanın, yetenekleri olanın hak ettiği miktarı kazanmasıdır.

Tembel tembel oturanların veya önlerine çıkan iş fırsatlarına burun kıvıranların da hak ettikleri miktarı kazanmasıdır. Sistem çok çalışmayı, okumayı, öğrenmeyi, kendini geliştirmeyi teşvik etmelidir ki ülke daha hızlı büyüsün, zenginleşsin ve kalkınsın. Bu işin kestirme yolu yok Ücretlerin en adil belirlendiği sistem ise inanmayacaksınız ama serbest piyasa sistemidir. Eğer piyasa bir kişinin yeteneklerini ve yapabileceklerini değerli buluyorsa bu kişinin geliri daha yüksek olacaktır.

Hürriyet bir haberde en zengin % 20’lik kesim ile en yoksul % 20’lik kesimin yaptığı ortalama harcamalar karşılaştırılmış ve farkın 18 kat olgunu yazmış Haberdeki talihsiz nokta ise gazetecinin yaptığı şu açıklama: “ Eğitime ayda sadece 11,4 milyon YTL harcayan en yoksul kesimin içki ve sigara harcamaları ise 91,1 milyon YTL’yi buluyor. En zengin % 20’lik dilimin içki ve sigara harcamaları ise 256 milyon YTL ile eğitim harcamalarına yakın seyretti.”

Adaletsizlik yoksul ailelerin paralarını çocuklarının eğitimi için harcayacaklarına gidip İÇKİ VE SİGARAya harcamalarıdır. Bu çocukların gelecekte başarılı olabilmelerinin en kestirme yolu iyi bir eğitim almalarıdır. Yine de devletin bu çocuklara anne ve babalarından daha fazla para harcadığı aşikar değil mi? Devlet de parayı, çok kazanan çok vergi veren vatandaşlardan topluyor

Yorumlar

Popüler Yayınlar