Emlak Güncel


İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından FİYAPI, İzmir Dikilide’ ki


400 bin metrekarelik Türkiyenin tek imarlı adası Garip Adayı satın aldı. FİYAPI,adayı Fi-İsland adıyla turizme kazandıracak..



Fiyapı, inşaat sektöründen sonra turizmde de dev bir projeye imza atmanın haklı gururunu yaşıyor..



GARİP ADA FİYAPI’NIN



İzmir Dikili’deki Türkiye’nin tek imarlı adası olan Garip Ada’yı satın alan ve adaya Fi-İsland adını veren Fiyapı, ada üzerinde 5 yıldızlı otel inşa edecek..



5000 YATAKLI OTEL İNŞA EDECEK



Fiyapı’nın 5000 yataklı 5 yıldızlı otel inşa edeceği toplam yüzölçümü 400 bin metrekare olan adada ticari ve sosyal alanlarla birlikte toplam 200 bin metrekare inşaat alanı bulunuyor..Bölgede kaplıca suyu olması nedeniyle Otel sağlık turizmine de hizmet verecek ve yılın 9 ayı açık olacak..Futbol sahalarının bulunacağı adada, futbol kulüpleri de kamp yapabilecek...



İşletmesi Fi-Turizm AŞ tarafından yapılacak otele 150 bin ziyaretçi gelmesi hedefleniyor.Otele gelen ziyaretçilerin transferleri yine talebe göre Fi-Turizm bünyesinde bulunan özel uçak, helikopter ve otobüslerle yapılacak.



350 milyon dolarlık yatırım



FİYAPI tarafından 30 milyon dolara satın alınan Adanın üzerinde yapılacak yatırım için 350 milyon dolarlık bir kaynak kullanılacak..Adanın alımında hiçbir şekilde kredi kullanmayan Fiyapı yapılacak yatırımla ilgili de kredi kullanmayacak bu yatırımı tamamen kendi özkaynakları ile gerçekleştirecek..



"Turizmde de fark yaratmak istiyoruz"



Fiyapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, ‘’Bizim esas uzmanlık alanımız toplu konut.. bu projeye girme nedenimiz ise inşaatta yarttığımız farklılığı turizmde de yaracatağımıza inanmış olmamız... Bu proje bize çok cazip geldi.. Tamamen alışılmışın dışında farklı bir konsept oluşturacağız ve bu yeni konseptle yılda 150 bin ziyaretçi ağırlamayı hedefliyorz’’dedi.’’Adayı alırken hiçbir bankadan kredi kullanmadıklarını belirten İnan, projenin inşasında da kredi kullanmayacaklarını, tamamen kendi özkaynakları ile

bu projeyi hayata geçireceklerini söyledi.



Ege Denizi kıyılarına 880 metre mesafedeki ada, Akdeniz bitki örtüsüne sahip, çam, zeytin ağacı ve makilerden oluşuyor..



Yaklaşık 4 km kıyı şeridine, olağanüstü sualtı güzelliklerine sahip son derece temiz berrak ve turkuaz rengi bir denizle

çevrili olan adada, değişik özelliklere sahip çok sayıda koy bulunuyor..



Sakinlik ve huzurun sembolü



Ada yazın doğal korunak görevi gören muhteşem koylarına gelen

irili ufaklı bir çok tekneye de ev sahipliği yapıyor.Ada,kolay

erişim olanakları, uygun iklimi, kıyı,deniz ve toğoğrafik özellikleri, olağanüstü güzellikteki koyları ve bitki örtüsü ile huzur ve sakinliğin sembolü durumunda..



Garip adayı alarak konut sektöründe ki başarısını turizme de taşıyan Fiyapı, 350 milyon dolara mal olacak tesisi 2013 sezonunda hizmete açacak..
 
Ufuk Yurtseven 24 Mayıs

Yorumlar

Popüler Yayınlar