Dernek Kuruluşu Hakkında

Dernek Kuruluşu Hakkında
Bülent AKARCALI         
29.07.2008 tarihinde İstanbul emlak piyasası için ilerde çok önem arz edecek bir dernek kuruldu. Hızla gelişen ülkemizde, yalnız iç piyasa talebiyle değil dış piyasa talebinin de çok yüksek olduğu İstanbul, emlak alım ve  satımın en büyük pazarının oluşturuyor.
Buna karşın bu pazarda alıcı ve satıcı arasında bağ kurup köprü olan Emlak Komisyoncu ve Müşavirliği mesleği hala doğru dürüst bir yasa'ya sahip değil.
Bu durumdan en çok muzdarip olup işlerini en düzgün şekilde yapmaya çalışan ve mesleklerine itibar ve güven  kazandırmak için uğraşanlar bir araya gelerek Avrupa yakası Emlak Müşavirleri derneğini kurdular.
Yılda yüz milyarlarca YTL nin el değiştiği ve bir o kadar da yeni yatırım yapılan inşaat sektörüne ve emlaklarını satmak isteyen mülk sahiplerine daha iyi hizmet verebilmek için kurulan bu tip meslek derneklerinin yapacağı çok iş ve dolduracağı çok boşluk var.

Yabancı ve özellikle Amerikan menşeili uluslararası sermayeli  Emlak pazarlama şirketlerinin ülkemize girişleriyle bu sektör yeniden yapılanmaya başladı.

İnternet kullanımının günlük  hayata girişiyle hazırlanan web siteleri, film parasını ortadan kaldıran digital fotoğraf makinalarıyla çekilen fotoğrafların anında dünyanın dört bir yanına gönderilebilmesi Türk emlak pazarını hızlı bir şekilde yabancılara da açtı.

Kazakistan da veya İngiltere'de oturup İstanbul veya Bodrum da bir konut almak isteyen bir müşteri  oturduğu yerden internet aracılığıyla seçimini yapıp hatta, google earth gibi uydu bilgileriyle almak istediği emlakın bulunduğu mevkii yi kuş bakışı izleyip tercihini yaptıktan sonra gelip vakit kaybetmeden mülk sahibi olabilmekte.
Emlak müşavirlerinin de artık bu teknolojilerle aşina olması, yabancı dil bilmesi şart görünüyor.
İşte Avrupa Yakası Emlak Müşavirleri Derneği bir taraftan Emlak Pazarını iyice derleyip düzenleyecek , sektöre daha bir ciddiyet kazandırıp alıcı ve satıcı haklarını daha güvene alacak, emlak müşavirine daha bir itibar verecek yeni bir yasanın çıkması için gerekli çabaları gösterecek
Derneği, kurucularını ve yöneticileri kutlarım.
Herkese hayırlı olsun

Bülent Akarcalı, Turizm eski Bakanı

Yorumlar

Popüler Yayınlar