Emlak Sektörünün Değerli Yetkilileri….

Emlak Sektörünün Değerli Yetkilileri….
27.01.2011 tarihinde (dün) İstanbul Ticaret Odasında  meslek komitemiz üyeleriyle sektör temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıya katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.
Gayrimenkul sektörü ,içinde önemli bir yeri olan  Emlakçılık hizmetindeki sorunların çözümünde birlik ve beraberlik önemli bir unsurdur.Dünkü toplantıda bunu  görmek bizi mutlu etti.
Meslek faaliyetlerini yasal bir zeminde yürütülmesine yönelik yaptığımız  ve 2009 yılından bu yana meslek komitemizin üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığı yasa çalışmasını tamamlamış bulunuyoruz.Bu çalışma ‘’Kanunumuz çıksın da nasıl çıkarsa çıksın’’   mantığı ve aceleciliği ile değil ,uzun bir çalışma sonucu  sizlerinde  değerli  katkılarıyla  tamamlandı. Bu çalışma İstanbul Ticaret Üniversitesi ve Kadir Has Üniversitesinin idare,eşya hukuku  alanlarında  isim sahibi  değerli akademisyenlerinin incelemesinden de geçti. İTO Yönetim Kurulunca da onaylandı.Kanun tasarı taslağının genel gerekçe ve madde gerekçelerini de yazarak.Taslağı Kanun  hazırlama tekniğine uygun bir halde düzenledik.
Şimdi elimizde ciddi hazırlanan, sektör temsilcilerinin onayını almış  bir metin var.Bu taslak sektör çalışanlarının çıkarlarını koruduğu gibi ,bu hizmetin daha ileri gitmesinin de yolunu açacaktır. Mesleğe hizmet etmek isteyenleri, bu çalışmayı desteklemeye , birlik ve beraberlik içinde yasalaşması için tüm imkanları seferber etmeye davet ediyoruz.
Ayrıca  emeği geçen ve katkıda bulunan herkese de teşekkür ediyoruz.
Saygılarımla
Metin YEŞİL
24 Nolu  Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi Üyesi

--
Mehmet KEKLİK
AVRUPA YAKASI EMLAK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ
www.emlakder.org

Yorumlar

Popüler Yayınlar