EMLAKÇILIK DA ÖZGÜVEN

EMLAKÇILIK DA ÖZGÜVEN
Emlak piyasasının durgun olduğu şu günlerde elbette de fırsatlarda çıkacaktır. Çıkan bu fırsatlardan yararlanıp yararlanmayacağımızı etkileyen çok önemli etmenler vardır ve bunların başında özgüven geldiğini belirtmek istiyorum. Kendimize inanmamız bizim varmak istediğimiz yere ulaştırabilecekken, kendimizden emin olmamak başarımızı yok edebilir. Her ne kadar sürekli bahsetmiş olduğumuz piyasamızdaki sorunlar, yasal eksiklik, istismarcılar ve benzeri sorunların yanında bizlerde mesleğimizde hoşnut olmalı ve yeteneklerimden, kapasitelerimizden eminsek, sanırım bu sorunları daha kolay ve daha keyif verici bir şekilde yeneceğimizden eminim. Çünkü bizler kendimizden emin, inandırıcı ve ayaklarımızın üzerinde sağlam durduğumuz sürece, karşımızdaki insanlarda bizlere tepki verir, inanır ve hedeflerimize varmamızda yardımcı olacaklardır.
Hiç kimsenin özgüvenimizi yok etmesine izin vermeyelim. Yeter ki bizler yaptığımız işi uzmanca ve derinlemesine bilelim. Bizleri sömürecek olanların, rakiplerimizin, dirayetimiz yok etmek isteyenlere karşı her zaman hazırlıklı olalım. İnsanlar kazananlardan hoşlanır, o yüzden her zaman kazanan olalım. Bizler kazandıkça kaybedenler bizlerle tanışmak, iş yapmak, dost olmak için çabalayacaklardır. Bizler kendimizden emin olduktan sonra insanlarında bizlere bakış açıları değişecektir, bizlere karşı olumsuzlukları ortadan kalkacak ve daha büyük başarılar elde etmemiz için bizlere yardımcı olacaklardır.
Unutmayalım özgüven mıknatıs gibidir. Herkesi kendine çekecektir. Henüz piyasa da yeterli güveni, eksikliklerimizi tamamlamasak da alanımızda uzmanlaşmak için çaba harcamaya devam edelim. Kendimizi uzman ve otorite haline getirelim. Çalışmaya ve öğrenmeye devam edelim, çünkü ne kadar çok öğrenirsek, o kadar çok özgüven kazanırız. Saygılarımla…

Yorumlar

Popüler Yayınlar