Gül Afet yasasını onayladı

Gül Afet yasasını onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kentsel Dönüşüm Yasasını onayladı, "Afet Yasası" adıyla resmen yürürlüğe girdi. Şimdi sıra, "aman depremde yıkıldı yıkılacak" gerekçesiyle milyonlarca yurttaşın evini yıkmaya geldi.

31 Mayıs 2012 Perşembe
Gül Afet yasasını onayladı
 

    Deprem bahanesiyle gündeme getirilen Afet Yasası, Cumhurbaşkanı'nın onayı ardından Resmi Gazete'de yayımlandı.

    Bugünden itibaren yürülüğe giren yasaya dayanarak Türkiye genelinde milyonlarca kişinin evleri yıkılacak.

    Yıkımlar ilk olarak Ankara, İstanbul ve İzmir'de başlayacak ve tüm yurda yayılacak. Kentsel dönüşümde yetki Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ'de olacak.

    Yasaya göre ilk önce riskli yapılar belirlenecek. Bu yapılara elektrik, su ve doğalgaz başta olmak üzere verilen tüm hizmetler durdurulacak.

    Ardından "sağlam" raporu alamayan bina sahiplerine, yıkım tebligatı yapılacak. Uygulamaya geçilmeden önce yapı sahibine tasını tarağını toplaması için en az iki ay süre tanınacak.

    İlk önce bina sahipleri ile anlaşma yoluna gidilecek. Anlaşmayı kabul edenlere geçici konut, işyeri tahsisi ya da kira yardımı yapılacak.

    Eğer bina sahipleri anlaşmaya yanaşmazsa, binalar bizzat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkılacak. Yıkım kararı verilen binalar için itiraz yolu da kapalı. Yurttaşlar yürütmeyi durdurma davası açamayacak.

    ulusalkanal.com.tr

Yorumlar

Popüler Yayınlar