ÖZAK GYO SPK’ya şikayet edildi

ÖZAK GYO SPK’ya şikayet edildi

Aytur Turizm Yat.İşl.San.ve Tic.A.Ş. geçtiğimiz ay sermayesinin % 25’lik kısmını halka arz edilen ÖZAK GYO hakkında, Sermaye Piyasası Kurulu’na şikayet ederek , bu şirketin GYO statüsünün kaldırılması talep etti.


ÖZAK GYO’nun ana malvarlığı olarak gösterdikleri Antalya Belek'de bulunan Ela Quality Resort isimli otelin %40 ortağı olan Aytur Turizm Yat.İşl.San.ve Tic.A.Ş. tarafından SPK’na yapılan başvuruda, Özak GYO’nun, görüntüde sermayesinin % 25’ini halka arz ettiği, ancak halka arzı izleyen iki ay içinde bu hisselerin büyük çoğunluğunun tekrar kendileri tarafından geri alındığı ve şu anda gerçek anlamda halka açıklık oranının % 5’in altına indiği belirtilerek “ÖZAK GYO’nun faaliyetin devamı süresince % 25 halka arz oranını koruma koşulunu koruması zorunludur. Oysa ki 22.05.2012 tarihi itibariyle Özak GYO’nun halka açıklık oranı % 3,87 düzeyine inmiştir”denildi.

Aytur şirketi tarafından yapılan şikayette, SPK’nun, ÖZAK GYO hakkında gerekli önlemleri alarak GYO statüsünden
çıkarılmasını, aksi halde yatırımcıların, GYO sıfatını kaybetmiş bir ortaklığa yatırım yapmalarına olanak verildiği takdirde, daha büyük zarara uğramalarının kaçınılmaz olduğu ve ÖZAK GYO’nun bu eylemlerinin Sermaye Piyasası Kanunu’nun 47.A.2 hükmüne göre, manipülasyon suçunu oluşturduğu vurgulandı.

ÖZAK GYO hakkındaki şikayet başvurusunda “21.05.2012 tarihinde Özak GYO tarafından, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan özel durum bildiriminde, dolaşımdaki pay oranının % 8 olarak beyan edilmiştir. Oysa aynı tarih itibariyle bu oran % 3.87’dir. Kanuna göre, yalan, yanlış bilgi verilmesi, manipülasyon suçunu oluşturur. % 25 halka arz oranını koruma koşulunu kaybeden Özak GYO’nun GYO statüsünün kaldırılarak, sorumlular hakkında cezai işlem yapılması gerekir” denildi .

Bilindiği üzere kısa bir süre önce halka açılan ÖZAK GYO, halka arzın başında AYTUR tarafından
açılan davadan dolayı sıkıntılar yaşamış, hatta Ankara İdare Mahkemesi'nin tedbir kararı ile halka açılması durdurulmuş, ancak yapılan itirazla mahkeme kararıının kaldırılması üzerine halka açılabilmişti. AYTUR tarafından SPK aleyhine açılmış olan ÖZAK GYO'nun halka açılma işleminin iptali ile ilgili bu dava halen Ankara'da sürmektedir. Ayrıca, Ela Quality Resort isimli otelin %40 hissesinin sahibi AYTUR şirketinin, Ela Quality Otel'le ilgili açtığı diğer davalar halen Bakırköy Asliye Ticaret Mahkemelerinde devam etmektedir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar