YETER ARTIK İSYAN EDİYORUM !!!

Haber Detay : YETER ARTIK İSYAN EDİYORUM !!!

Bir canlının üstünde veya içinde sürekli ya da geçici olarak yaşayan ve onun sırtından geçinen ve ona zarar veren başka canlı varlıklara Parazit veya Asalak denir.
Benim bahsettiğim asalaklar Türkiye’nin her tarafında bulunuyor ve her geçen gün çoğalıyorlar. Karşılaştıkları kişilere ve topluma aşırı zarar veriyorlar. İnsan kılığına giren bu asalaklar gün geçtikçe hem birbirini yiyor hem de ilişki halinde oldukları kişilere de zarar veriyorlar. Belediyeler asalakların çoğalmaması için ilaçlama yapsa da bahsettiğim asalaklara ilaç etki etmiyor. Madem etki etmiyorsa o zaman yasal bir düzenleme yapılarak asalakların önüne set çekilmelidir.
Şimdi siz, bu makaleyi neden kaleme aldığımı merak ediyorsunuzdur ?
Bir vatandaşın Cumhurbaşkanlığı’mıza elektronik ortamda sunduğu dilekçesinde
“Kendisinin Üniversite öğrencisi olduğunu, haftalarca emlakçılardan ev aradığını,
1 masa 1 sandalye ile çalışan emlakçıların gazetelere vermiş oldukları ilanlarla müşteri çektiklerini, ev görmeye gidildiğinde ve beğenildiğinde en az 7-8 emlakçının birden ortaya çıkarak aldıkları komisyonu bölüştüklerini, sadece evi gösterdikleri nedeniyle bir yıllık kira bedeli toplamının %12’sini komisyon olarak aldıklarını, fatura kesmediklerini, nedeni ise kayıtdışı asalak olarak çalıştıklarını” ifade etmiştir.
Bu resmiyete giren bir vakadır. Bilmediğimiz resmiyete konulmayan binlerce örneğini çoğaltabiliriz. Odamıza gelen şikayetlerden bu mesleğin yeniden yapılandırılması gereği hasıl olmuştur.
Ben, çok uzun yıllar mücadele ederek Esnaf Teşkilatının uhdesinde Oda kurmayı sağladım. Bir nebze de olsa Tüketicilerimizin ve üyelerimizin haklarını aramaya çalıştım. Benden bu kadar, artık sesime kulak verilsin. Tüm gelişmiş Ülkelerde Avukat ve Emlakçı olmadan, onların beyanını almadan hiçbir satış ve kiralama yapılmaz. Benden söylemesi, mevcut Hükümetten çaresinin mutlaka acil bir şekilde yerine getirilmesini talep etmekteyim. Saygılarımla, 25.07.2012
İstanbul Emlak Komisyoncuları ve
Danışmanları Odası
Yön.Kur.Başkanı
Sabri ATEŞ

Yorumlar

Popüler Yayınlar