Lisanslı Emlakçılık Kanunu Teklifi CHP'li vekil Avukat Mahmut TANAL tarafından meclise sunuldu

Yasanın tam metni için http://www2.tbmm.gov.tr/d24/2/2-1117.pdf

Lisanslı Emlakçılık Kanun Teklifi Meclise Sunuldu
Lisanslı Emlakçılık Kanun Teklifi Meclise Sunuldu
Emlakçılık sektöründeki sorunların çözümü için hazırlanan kanun teklifi ile; emlak aracılık hizmetlerini lisanslı kişilerin yapabilmesi sağlanacak.


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, emlak aracılık hizmetlerinin lisanslı kişiler tarafından yapılması için kanun teklifi hazırladı.

Türkiye genelinde yapılacak bir imtihanla, yetkin kişilerin emlakçılık hizmetinin verilmesini sağlayacak kanunla emlak sektöründe istihdam sağlanması, aracılık hizmetlerinin bazı apartman görevlilerinin ve farklı meslek gruplarındaki kişilerin yetkileri olmamasına rağmen emlakçılık yapmalarının engellenmesi sağlanacak.

Emlak müşavirleri, Lisanslı Emlak Müşavirliği ve Lisanslı Emlak Komisyonculuğu Kurulu'nca verilecek 6 aylık teorik eğitim ve meslek odalarınca belirlenecek emlak müşaviri yanında 6 aylık uygulamalı eğitim olmak üzere toplam bir yılık eğitimi tamamlayacak.

Emlak komisyonculuğu lisansı almak için de lise ve dengi okul ya da ilgili meslek yüksek okullarından mezun olma şartı aranacak. Yapılacak lisans sınavını kazanan kişiler, bir yıl sürecek teorik ve uygulamalı eğitimin ardından emlak komisyonculuğu lisansı alabilecek.

Kanun taslağına http://www2.tbmm.gov.tr/d24/2/2-1117.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.


Yorumlar

Popüler Yayınlar