MESLEKTAŞLARIMIZA DUYURU

MESLEKTAŞLARIMIZA DUYURU


Rıza KAYMAKÇI         
19.12.2010 tarihinde sizlere yaptığımız duyuru gereği söz konusu TKGM nin Teşkilat Yasasının  2 maddesinin g bendinde “ Taşınmaza yönelik aracılık faaliyetlerini düzenlemek,Lisans vermek,bu faaliyetlerin usul ve esaslarını belirlemek ve
denetlemek “ maddesini araştırdık.
Araştırmalarımız neticesinde Yönetim Kurulumuz ve görüşünü aldığımız hukuk müşavirinin de bu maddenin Emlak sektörüne dönük akla gelmeyecek bir uygulama olduğu  bu maddenin arkasından Kimsenin aklına gelmeyecek  telafisi zor sıkıntılar yaratabileceği ortak görüşüne varıldı.
Emfed Yönetim Kurulu ve Dernek Başkanları ile yapılan genişletilmiş toplantılarda bu konuya duyarsız kalınmaması hiç beklemeden hareket etme kararı çıktı.
Bunun devamında yaptığımız çalışmalarda söz konusu maddenin Orijinal Kanun Tasarısında olmayıp daha sonra TKG Müdürü tarafından bizzat eklenmesi istenmiş olduğunu öğrenmiş bulunduk. Randevu talebinde bulunduğumuz ve bu kanun ile doğabilecek sıkıntılarımızı dile getirdiğimiz Sayın Devlet Bakanımız Egemen Bağış bu yasanın artık çıkmış olduğu ancak düzenleme yapılırken müdahale edebileceğimizi belirterek sunmuş olduğumuz dosyamızı  TKGM’ nin bağlı bulunduğu Bayındırlık ve İskan Bakanımız  Sayın Mustafa Demir beye vereceğini ve TKGM ile olan sıkıntılarımızı dile getirmemiz için Sayın Bakanla görüşmemiz gerektiğini söyledi bu konuda da istediğimiz zaman yardımcı olacağını söyledi. Daha sonra yaptığımız İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşmelerde bu maddenin kesinlikle iyi niyetle eklenmemiş olduğu ve buna da İstanbul Ticaret Odasının tepkisiz kalmasının mümkün olmayacağı ifade edildi uzun süren toplantıda ayrıca
LİSANSLI EMLAK KOMİSYONCULUĞU VE EMLAK MÜŞAVİRLİĞİ,HAKKINDA KANUN TASARI TASLAĞI’ nın en kısa sürede incelemelerin tamamlanması yeni yılın ilk haftasında sonuçlandırılıp görüşülüp TOBB a gönderilmesinin doğru olacağı ifade edildi.
Bu arada görsel ve yazılı Basında çıkan haberler İstanbul da bulunan Emlakçılar odası Başkanlığının ,Derneklerimizin ve Meslektaşlarımızın tepkisi üzerine geri adım atan ve asıl niyeti
İKİNCİL MEVZUAT İLE "TAŞINMAZA YÖNELİK ARACILIK FAALİYETLERİNİ YÜRÜTECEK KİMSELERİN YAPACAKLARI İŞLER, GÖREVLERİ, BU FAALİYETLERİ YÜRÜTMEK İÇİN GEREKLİ ÖZEL VE GENEL ŞARTLAR, LİSANS VEYA SERTİFİKA İÇİN YAPILACAK SINAVIN USUL VE ESASLARI, ÇALIŞMA USULLERİ V.B. KONULARI" DÜZENLEMEK. olan  sayın genel müdür Mehmet zeki ADLI  bey bu niyetinden dönerek amaçlarının mesleğe müdahale değil tapuda işlem yapacak emlakçılar ile ilgili bir düzenleme yapmak niyetinde olduklarına etrafı inandırmaya çalışmaktadır.
Değerli Üyelerimiz  biz Emlak Müşavirleri Federasyonu olarak bundan sonrada bu konunun devamlı takipcisi olacağımızı bu kanun gereği yapılacak Yönetmeliğinde takipcisi olacağımızı ve mesleğimize yapılacak her türlü kötü niyetli müdahalenin karşısında olacağımızı buradan duyurur Tüm Emlak Dünyasının 2011 yılını Sağlıklı, neşeli ve bol kazançlı geçmesini dileriz.
       
                                                             Emlak Müşavirleri Federasyonu
                                                                  Yönetim Kurulu adına
                                                                           Başkan
                                                                   Rıza Kaymakcı

Yorumlar

Popüler Yayınlar