İnşaat sektörü işsizliğin azalmasını sağlayacak

İnşaat sektörü işsizliğin azalmasını sağlayacak

TÜGİAD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Murat Camadan, yeni yasaların ve büyük projelerin inşaat sektörüne ivme kazandırarak istihdam artışına ve ekonomik büyümeye yol açacağını ifade etti.



Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) inşaat sektörüne ilişkin verilerini değerlendiren Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Genel Sekreteri Murat Camadan, geçen yıl yatırımların azaldığı inşaat sektörünün tekrar canlanmaya başladığını belirterek, şunları söyledi:
Yüzde 1,9 artış
“TÜİK verilerine göre sektördeki istihdam rakamları yüzde 1,9 oranında bir artış kaydetti. Yeni Teşvik Paketi, Afet Dönüşüm Yasası ve Mütekabiliyet Yasası’yla birlikte inşaat sektörünün daha çok ivme kazanacağına, sektördeki büyümenin ciddi boyutlara ulaşacağına inanıyoruz.”
İşsizlik azalacak
Mütekabiliyet Yasası ile yabancı yatırımcıların yönünü Türkiye’ye çevireceğini vurgulayan Camadan, “Yatırımları arttıracak Teşvik Paketi ile de sektör olumlu yönde etkileneceği gibi Kentsel Dönüşüm Yasası sayesinde daha sağlam yapılar inşa edilecek ve bu yapılar, inşaat sektörüne doğrudan istihdam sağlayacak. Dolayısıyla yasalar, sektördeki ivmeyi hızlandırıyor ve sektörün başarı grafiği yükseliyor” dedi. İnşaat sektörünün Türk ekonomisinin can simidi olduğunu, sektördeki yükselişin, ülke ekonomisine direkt yansıdığını aktaran Camadan, “Bu nedenle Türkiye’de istihdamın önemli bir oranını karşılayan inşaat sektöründeki olumlu gelişmeler, işsizliğin azalmasına katkı sağlayacaktır” dedi.

Yorumlar

Popüler Yayınlar